Kultúra

2010.04.23. 14:45

A hideg ellenére töretlen a lelkesedés a PEN-en

Az április végéhez képest szokatlan hideg és a Client fellépésének elmaradása ellenére több mint háromezren voltak kíváncsiak a Pécsi Egyetemi Napok második napjára, amelyen a Belga, a ska legenda The Toasters és a Client helyére beugró Zagar vitte a prímet. A PEN lakossági panaszok és jelentÕs problémák nélkül zajlik.

PEN

Bár éjszaka a Pécsi Bőrgyárban is fagypont közelébe hűlt a levegő, mindez nem igazán zavarta azt a bő háromezer fesztiválozót, aki csütörtökön is a PEN-t választotta.

Bár az est fő fellépője az angol Client lett volna, az európai légtér kaotikus állapota miatt a zenekarnak nem sikerült ide érnie; helyükre a Zagar ugrott be a közönség teljes megelégedésére - ahogy erről már a helyszínen is jelentést tettünk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A Client helyett a Zagar ugrott be (fotó: Borbás Mátyás)
[/caption]

A légtérben uralkodó állapotok szerencsére nem érintették az este másik külföldi fellépőjének, az Egyesült Államokból érkező The Toastersnak az útját, így az A38 színpadon egy igazi ska legendát tekinthettek meg a PEN látogatói.

Az idén alkalmazott modern hangosítási technikának és a felhelyezett hangfogóknak köszönhetően a PEN lakossági panaszok nélkül zajlik; a szervezők azt remélik, hogy a fesztiválból hátralévő két nap alatt sem lesznek komolyabb problémák.

A Pécsi Egyetemi Napok most pörög fel igazán, hiszen ma esti programban többek között a Tito and Tarantula és a 30Y, szombaton pedig a Csík és DJ Krush felel majd a jó hangulatért.

Természetesen a mai napról is folyamatosan tudósítunk, amit itt követhettek.

Címkék#PEN#Pécs

Ezek is érdekelhetik