Kultúra

2010.09.10. 20:37

Egy hétvége haditechnika: tudnivalók a HATEJAMO-ról

Indul a HATEJAMO, a szombat-vasánapot haditechnikával, hagyományőrzéssel és számos más látnivalóval megtöltő fesztivál. Fontos időpontok, hasznos tudnivalók mindenkinek.

bama.hu

Az I. Pécsi Nemzetközi Hadi- Technikatörténeti Jármű- és Modellkiállítás zajlik szombat-vasárnap az Expo Center és a Pécs Plaza környékén, hatalmas területen. Ez Kelet-Európa legnagyobb szabású ilyen jellegű rendezvénye, több mint tízezer embert várnak a parkoló tereket is beszámítva 22 hektárnyi rendezvényhelyszínre.

Lesz itt gokart-, rallye-, motor- és autótechnikai, hadijármű- és veteránautó-kiállítás, modellek, makettek, vásárok és börzék, minden, ami a jármű- és haditechnikában látványos és érdekes.

A fesztiválra a bama.hu olvasói számára játékot hirdettünk - a nyertesek listáját itt találja!

Természetesen az eredeti kosztümös és fegyveres csatákra van a legnagyobb érdeklődés, a több száz szereplős jelenetekről pedig a szervezők úgy fogalmaztak, hogy a résztvevői valóban „katonásan” fognak viselkedni, nem riasztja vissza őket az eső sem. A tömeges bemutatók időpontjai:

- Katonai hagyományőrzők felvonulása (48-as tér–Király utca-Széchenyi tér–Kossuth tér) szombat reggel 9–11 óráig
- Római kori hadibemutató szombaton 13 órakor
- Középkori csata szombaton 15 órakor
- Napóleon kori csata vasárnap délelőtt 10 órakor
- Második világháborús csata vasárnap 14 órakor

Célszerű arra is felkészülni, hogy a HATEJAMO-n fotó- és videopályázatot is hirdetnek. Aki teheti, vigye magával gépét-kameráját, és kattintson, rögzítsen, mert a legjobb felvételek készítői között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők.

Közlekedési információk

Az 1-es buszvonalon a járatokat sűrítik: 9 és 11, illetve 15 és 18 óra között 10 percenként közlekednek az autóbuszok. A rendezvényre szervezett körjárat útvonalán szintén 9 és 11, illetve 15 és 18 óra között 10 percenként közlekednek a buszok.

A körjárat útvonala: Expo Center–Tüzér u.–Szigeti út–Hungária u.–Rákóczi út–Zsolnay Vilmos út–Budai állomás–Komlói út–Fehérhegy–Komlói út–Zsolnay Vilmos út–Rákóczi út–Szabadság u.–Főpályaudvar–Siklósi út–Táncsics M. u.–Maléter Pál út–Nagy Imre út–Pécs Plaza–Expo Center.

Parkolási tanácsok, forgalom a környéken

A Pécs Plaza parkolóját a szervezők pénteken lezárták, és nem lehet behajtani az Expo Center, valamint a Plaza előtti utcákba.
Fizetős parkolás korlátozottan a vásártér területén lehetséges, díja egész napra 500 forint.
Alternatív parkolási lehetőségek: Verseny utca, Sportcsarnok, uránvárosi Tesco (innen a gyűjtőjárattal lehet megközelíteni a helyszínt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!