Kultúra

2010.09.13. 10:28

Egyetemi Kultúráért Díjat nyert az ICWiP

A rendezvény kiemelkedő kulturális értékének elismeréseként, „Egyetemi Kultúráért” Díjat vehetett át a SIEN Nemzetközi Diákcseréért Alapítvány képviseletében Dr. Tarrósy István elnök, az ICWiP – Pécsi Nemzetközi Kultúrhét alapító-főszervezője.

Forrás: ICWiP

A PTE rektora többek közt az Egyetemmel szoros kapcsolatban álló jogi személynek adományozhat Egyetemi Kultúráért díjat, amely aktív szerepvállalásával, áldozatkész munkájával és kiemelkedő művészeti, kulturális tevékenységével méltón öregbítette a Pécsi Tudományegyetem hírnevét. Az idei nyertes, SIEN Nemzetközi Diákcseréért Alapítvány díját a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban adta át Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora 2010. szeptember 8-án, Pécsett.

Az alapítvány fő tevékenysége, az évente megrendezett ICWiP (International Culture Week in Pécs – Pécsi Nemzetközi Kultúrhét) szervezése. A rendezvény története során Közép-Európa és az Alpok-Adria térség egyik legismertebb és legnagyobb tematikus ifjúsági fesztiváljává vált.

A kultúrhét megrendezésében, tizennégy éves története alatt mintegy 700 egyetemista fiatal vett részt szervezőként, segítőként, gyakornokként. Az alapító Tarrósy István egyetemi hallgatói külügyesként kezdeményezte a fesztivál és az ezt koordináló nemzetközi hallgatói hálózat megalapítását, és a szervezői gárda nagyrészt a mai napig hallgatókból áll, minden évben újabb érdeklődő fiatalokat vonva be a munkába.

Az ICWiP a Pécs 2010 – Európa Kulturális Fővárosa pillérprogramja, 2007-ben elnyerte a Baranyai Megyei Príma-díjat, valamint sikeres pályázatot követően, 2008-ban az EU „Kultúrák közötti párbeszéd” elnevezésű európai évének hivatalos programjai közé választották. A rendezvény 2010-ben megnyerte a Nagy Károly Európai Ifjúsági Díj nemzeti fordulóját és a legjobb 25 között képviselte Magyarországot az összeurópai fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!