Kultúra

2010.09.13. 12:12

Tankcsata és közelharc Pécsen - videó

II. világháborús hadijátékot rendeztek vasárnap Pécsen: a HATEJAMO nevű fesztivál egyik leglátványosabb attrakcióját többszáz néző figyelte.

bama.hu (videó: Pécs2010)

Fotó: Borbás Mátyás

A borongós idő ellenére szép számú közönség figyelte a HATEJAMO vasárnapi főattrakcióját, amelyben egy II. világháborús ütközetet játszottak el több országból érkezett hagyományőrzők csapatai.

Egy híd elfoglalása volt a harc tétje, amelyben egy rakétavető, több harckocsi, önjáró löveg és géppuska is részt vett, a mintegy ötven főnyi gyalogos mellett.

Az I. Pécsi Nemzetközi Hadi- Technikatörténeti Jármű- és Modellkiállítás két napon át zajlott az Expo Center és a Pécs Plaza környékén, többszáz elemből álló haditechnikai-, veteránjármű-, modell- és makettkiállítással.

A résztvevők száma a rossz időjárás miatt azonban alulmúlta a várakozásokat. A rendezvény mintegy 12.000 látogatóval lett volna nullszaldós, a szervezők szerint közel tízezren vettek részt a programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!