Kultúra

2011.08.06. 18:04

Ősszel újabb sztárok zenélnek a Kodályban

A Chick Corea basszistájával, és Boban Markoviccsal színesedik az ősz a Kodály Központban.

Mészáros B. E. (DN)

Bár sokan megörültek a hírnek, sajnos tévesen adta hírül nemrég az egyik baranyai tévécsatorna, hogy Leonard Cohen, a kanadai költő-énekes ad koncertet szeptemberben a Kodály Központban. Valóban folynak tárgyalások Cohennel a pécsi fellépésre, de nem Leonard, hanem Avishai Cohennel, Chick Corea jazzegyüttesének basszistájával. Az izraeli bőgős-énekesnek idén jelent meg új albuma és jazzformációjával várhatóan október végén, november elején jön Pécsre – az időpont-egyeztetés még nem zárult le.

Ugyanakkor igaz a hír, hogy szeptember elején a Kodály Központban is kiemelkedő hangversenyt szerveznek. Nem titkoltan az IRC nemzetközi raliverseny közönségének szeretnék zenei vonalon is emlékezetessé tenni a pécsi látogatást, ezért szeptember tizedikén a Boban Markovic Orkestar lesz a koncertközpont vendége.

Elkészült már a Pécsi Napok – Örökség Fesztivál programja is (szeptember 15–25.). A tíz nap során minden este lesz koncert a sétatéri nagyszínpadon és a Barbakán várárokban: hazai sztárokkal, többek között a Vad Fruttikkal, a HS7-tel, a Hot Jazz Banddel, Palcsó Tamással, Caramellel, Takáts Eszterrel. Emellett kivisznek koncerteket a peremvárosrészekbe is, Kertvárosba, Meszesre és Istenkútra is.
  

Mészáros B. E. (DN) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!