Kultúra

2012.09.12. 18:25

M.É.Z.-koncert, skótdudás az Expo Center sörshow-ján

Az mindennapos dolog, hogy valamelyik hazai sörgyár felkarol egy kultúreseményt, és kitelepül teljes készletével.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Ám olyan még nem volt, ami szeptember 13–15. között a pécsi Expo Centerben zajlik, erre az ingyenes sörshow-ra az összes hazai sörgyár elhozza termékeit, és további 17 országból 64 fajta csapolt és félszáz palackozott sör érkezik. A három délután 16-tól 24 óráig tartó kóstolókon mindig szól a zene, fellépnek a térség legjobb szórakoztató zenekarai. Hallhatjuk többek között a Karawankát, az Unterrockot, a Koktélbandet, a Véméndi Sextettet és péntek este a M.É.Z. együttest is, utóbbi évtizedek óta az ország legelismertebb ír kocsmadalokat játszó bandája, és ebben a műsorban hallható Kéri György skót dudás is.

Mindehhez nyelvtörő-, sörivó- és szkanderversenyek társulnak, és egy 2500 négyzetméteres vidámpark. A sörfesztivál kezdete előtt, csütörtökön 11 órától lesz egy látványos szakmai program is, cukrászok tortavetélkedésével, terítési versennyel és 15 étterem bemutatójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!