Kultúra

2013.01.16. 19:33

Furcsa egyezések Balikó pályázatában?

Balikó Tamás Szegedre most beadott színházigazgatói pályázatának több bekezdése tartalmi vagy szó szerinti egyezést mutat Rázga Miklós pécsi igazgató 2010-es pályázatával – írta a szegedcafe.hu.

szegedcafe.hu

Jobbtól tanulni nem szégyen, másolni sem feltétlenül, kivéve, ha az például egy színházigazgatói pályázat - írja a szegedcafe.hu. Balikó Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért benyújtott pályázatának legalább négy oldala helyenként szóról-szóra Rázga Miklós pécsi színházigazgató 2010-es pályázatában is olvasható.

Mint arról már beszámoltunk, öten adták be pályázatukat a Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjáért, köztük Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház korábbi igazgatója is. Az új igazgató 2013 júliusától öt éven keresztül irányíthatja a kulturális intézményt.

Rázga Miklós írta a 34. oldalon 2010. decemberében:

“A színház lelkét (a művészet mellett) a százéves falak között dolgozó-élő, a kulisszák mögött tevékenykedő műszaki kollégák adják, akik a színházi szakképzés hiányában generációról generációra adják át egymásnak ezt a speciális tudást, a színházi háttérmunkát…”

Balikó pályázata 2013 januárjában:

“A színház lelkét, a művészet mellett a 126 éves falak között dolgozó, élő, a kulisszák mögött tevékenykedő műszaki kollégák adják, akik a színházi szakképzés hiányában generációról generációra adják át egymásnak ezt a speciális tudást, a színházi háttérmunkát …”

További részleteket itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!