Kultúra

2013.11.02. 14:00

Amikor Presser Pici leül a zongora mellé emlékezni

Dalok régről és nemrégről. Azt hiszem, Presser Gábor minden esztendőben telt házas koncerteket tudna adni ezzel a címmel.

M. B. E.

Jelent már meg albuma ilyen tematikával, most pedig szerzői esttel érkezik ezzel a megjelöléssel a Kodály Központba, november 4-én 19 órakor. Presser Pici ül majd egymagában a zongora előtt, aztán nekiereszti a lírai dallamokat, bölcs szövegekkel, s egyszeriben mindenkit elröpít egy varázslatos mesevilágba, ahol azért igen életszerű kőkemény igazságok formálják a történeteket. Ez amolyan szerzői koncert lesz, összegzett Presser előzetesen a pécsi fellépéséről.

A hosszú pálya régi és nemrégi szakaszaiból, színházból, filmből, másoknak és magának írt dalokból, (s valljuk meg, van miből válogatni, mert Presser Gábor túl van már a hivatalosan kiadott hatszázadik dalán is), és a zene mellett sztorikat is elmesél a színház világából. Jön két vendégművész is, az egykori Pa-Dö-Dő-ből a kitűnő énekesnő Falusi Mariann, valamint a szájharmonika-virtuóz Szabó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!