Kultúra

2010.04.24. 18:22

A nagy hajrá, avagy a PEN utolsó napja

Szedjétek össze minden megmaradt erőtöket, következik a PEN2010 fináléja. Végső hajrá DJ Krush-sal és a La Fanfare en Pétard-dal!

BAMA

A mai napon a szokásos zenei eklektika két, egymástól teljesen eltérő hangulatú előadásokra fog fókuszálni: egyrészt utoljára kitombolhatjátok magatokat a fesztivál legvidámabb bandáival, másrészt pedig egy kissé befordulós, szürreális utazáson vehettek rész.

A vidámkodást 20:15-kor kezdi az A38 színpadán a Timur Lenk. A PEN kihagyhatatlan bandájáról van szó, melyet kultikus imádat övez a bölcsész kar felsőbb éves hallgatói körében. Roppant humoros előadásra számíthattok, mely abszurd szövegeket és intelligens stílusparódiákat vonultat fel a maga pörgős, néha inkább zúzós módján. 22:30-kor a nagyszínpadon teszi tiszteletét a fesztivál jó hangulatáért felelős francia utcazenekar, a La Fanfare en Pétard.

A gitár-orientáltabb felhozatalt tekintve 21:00-kor southern rock riffekkel vár a Lucky Hunters a Pécs2010 sátorban, majd 1:00-kor kötelező jelleggel nézzétek meg az Urban Voodoo Machine viszkivel átitatott rockabilly-cigány-blues előadását.

Persze, a nap fő attrakciója DJ Krush. 1:45-kor fog feltűnni a nagyszínpadon a japán hip-hop legendás alakja, ám ez nem jelenti azt, hogy ilyen sokáig várnotok kell, ha befordulósabb, absztrakt témákra vágytok. 19:45-kor kezd a nagyszínpadon a Realistic Crew, a magyar trip-hop színtér egyik úttörője, valamint. A CsipánCsap színpadnál Pfunk DJ Krush-ra alapozó, füstös instrumentális hip-hoppal vár, a Silent Discóban pedig hasonlóan borulós trip-hop és dubstep számok fogják megdolgoztatni a fülhallgatókat.

Nem csak jó zenék várnak ma ránk, hanem izgalmas egyéb programok is: a Csipáncsapon nyolckor lesz megfigyelhető a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, amely formáció Pécsett különösen nagy népszerűségre tett szert a pecs2100.hu elkészítésével

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!