Kultúra

2013.01.04. 18:24

Aki Pécsett talált ki a dzsungelből

Maugli egy kockahasú, kigyúrt fiatal srác a pécsi előadásban, nem csoda, hogy sok lány szeme megakad rajta. Mikola Gergő énekesként is bizonyít hétről hétre, így a színészt most leszerződteti a Pécsi Nemzeti Színház.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

A dzsungel könyve mesemusicalt pontosan egy esztendeje mutatták be a PNSZ-ben, s ma a látványos játék 64. előadása következik. A sikerben nem kis része van Mikola Gergőnek, aki Mauglit alakítja.

– Mivel tartod ilyen jó formában magad?

– Középiskolásként megyeválogatott focista voltam, a konditerembe pedig azóta is lejárok. Az alkatom is szerencsés, az egyetemi táncos felkészítésünk ugyancsak sokat segít.

– Reménykedhetnek még a baranyai lányok?

– Én legalább ennyire reménykedem, hogy megtalálom itt a párom.

– Négy fiatalnak is szerződést kínál a PNSZ a színművészetis zenés-prózai osztályból, Kulcsár Viktória, Sándor Péter és Wunderlich József szerepel még a listán. Te viszont már félprofi vagy, hatéves színházi múlttal.

– Hivatalos színészi szerződést én is most kötök először. Igen, énekeltem a Madách Színházban, az Operettszínházban is, ugyanakkor a színművészeti volt mindig a szent cél, s nyolcadik próbálkozásra végül felvettek. Ez azért volt fontos, mert kikezdhetetlen színésznek csak így érezhetem magam.

– A negyedikes osztályból most négyőtöket is leszerződtetnek. Ez egy szétválaszthatatlan kvartett?

– Mi a suliban három éven át afféle „villalakókként” voltunk összezárva, és egymás lelkét boncolgattuk. Szövetség ez, de csak a jövő mutatja meg, hogy mit főzünk ki belőle.

– A dzsungel könyve után most a Padlás következik. Mi jön még?

– Remélem, sok prózai szerep is. Hozzátenném, én jó néhány teátrumban megfordultam már, de sehol nem fogadtak még ekkora barátsággal, ilyen közvetlenül. Szóval a szerződést februárban írjuk alá, a következő évad tehát a miénk, s én igyekszem élni a lehetőséggel.

Zenés nyomvonal

MIKOLA GERGŐ 1983-ban született Miskolcon. Ott érettségizett a Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatán, mellette elvégezte a Keleti István Művészeti Iskolát. Játszott a Miskolci Nemzetiben, a Csodamalom Bábszínházban, a Madách Színházban, az Operettszínházban (Budapesten szerepelt többek között a Kakukkfészek, a Nyomorultak, az Oltári srácok darabokban). A PNSZ mellett az Ódry Színpadon és a Centrál Színházban lép most fel.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!