Kultúra

2013.06.07. 11:27

Bejött a családi fesztivál: 6,5 millió a jegybevétel

Véget ért a múlt hétvégén az I. Pécsi Családi Színházi Fesztivál, melyet nem titkoltan a Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz kapcsolódóan hirdettek meg.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

– Alapvetően családbarát színház vagyunk, az a célunk, hogy minden korosztály együtt élvezze a színpadi játékot – összegzett a négynapos rendezvényről Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója. S éppen azért csináltuk ezt a fesztivált, mert ehhez hasonló előadások nem szerepelnek a POSZT-on.

Amit a rendezvénysorozat az első alkalommal mutatott: 15 előadás négyezer fizető nézővel (98 százalékos nézőtér telítettséggel), 6,5 millió forintos jegybevétellel. Ha minden segítséget összegzünk, (a szponzori támogatások és a Nemzeti Kulturális Alap 2,5–2,5 milliót tett hozzá) akkor a 16,5 millió forintos költségvetésű projekthez a teátrumnak 5 millióval kellett saját zsebből hozzájárulni a büdzséhez.

Rázga Miklós azonban hozzátette, így is érdemes volt megcsinálni a fesztivált, mert nem szervezett diákcsoportok, hanem valóban családok jelentették a közönség nagy részét. S már hozzá is kezdtek a jövő évi találkozó szervezéséhez, a terv pedig az, hogy 2014-ben Off-programokkal is kibővítik a fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!