Kultúra

2012.06.03. 23:30

DJ Péló - megkomolyodott a közismert partiarc

Felcser Dávid ezer bakelitlemezből kever ki egyedülálló underground zenei koktélt. DJ Péló klubot is szervez a korongok köré.

Mészáros B. Endre

Mindig van egy fiatalos, „kult” szórakozóhely a városban, most a Nappali az egyik kedvenc. Fura ez, mert korábban az emberek soha nem jutottak tovább a Király utcában a Színház térnél. A lemezlovas-tulajdonost arról kérdeztük, mi hozta a gátszakadást.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] „Rajongok a hagyományos bakelitlemezekért” – Felcser Dávid
[/caption]

– Nagyon ügyelünk a helyi értékekre és széles baráti körünkből hívjuk meg a kiállítások, beszélgetések, koncertek szereplőit.

– Underground DJ. Mit takar ez, a nyolcvanas évek alterzenéjét?

– Van, aki ezt csinálja, én az elektronikus különlegességekre és a jazzre építkezem. Szóval azt a zenét játszom, amit a rádióban szinte soha nem hallani.

– DJ Péló. Nem durva ez a név?

– Ifjúkori ragadvány, és kellően abszurd ahhoz, hogy rávilágítson, nem szokványos mezsgyéken haladok. Én nem megélhetésből, hanem hobbiból zenélek. Egykor partiarcként ott ugrándoztam a bulikon az első sorokban, s ezt a hangulatot szeretném magasabb szinten továbbélni.

– Miért kellenek ehhez bakelitkorongok?

– Mert rajongok a hagyományos lemezekért. Szeretem a teltebb hangszínét, a tapintását, a színes borítóját, a hozzá kapcsolódó gyűjtőlázat. Sőt, már klubunk is van hozzá. Korábban ritkán az Ifjúsági Házban volt bakelitlemez-börze, nálunk minden hónap második szombatján legalább húszan csereberélnek LP-ket.

– És olykor parázs vitákat is szervez.

– Lelkileg rosszul élem meg, hogy italárusként legalizált drogdílerként tevékenykedem. Ezt kompenzálom a „Fotelforradalom” vitafórumokkal, melyek során eljutottunk már az ökotudatos életmódtól egészen a fenntartható fejlődésig.

Mindenki „zenész”

Felcser Dávid 1976-ban született Pécsett. A Mátyás király úti általánosba járt zenetagozatra, a Nagy Lajos gimnáziumban érettségizett, majd több évet Londonban dolgozott. A szigetországban ismerkedett meg a kulturális sokszínűséggel és az underground zenei színtérrel, ami a DJ-pályára irányította. Két testvére szintén „zenész”, húga zeneterapeuta, öccse, Máté a Punnany Massif együttes oszlopos tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!