Kultúra

2013.09.13. 15:01

Érdekes kultúrműsorok a jó koncertek mellett

Ezen a hétvégén tetőzik az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok.

M. B. E.

A Zsolnay-negyedben és a Sétatéren egymást érik délutánonként a jobbnál jobb koncertek, kultúrműsorok. Ma például a Széchenyi tér is bekapcsolódik, ahol Arad napja zajlik, a Bazilika előtt pedig este a város egyik legismertebb könnyűzenei csapata, a 30Y Szentimentálé összeállítása hallható.

A Pirogránit Udvaron a XX. Határon Túli Magyarok Fesztiváljának gálaműsora megy, míg a Bóbitában a Sebő együttes versmegzenésítéseket játszik. Szombat délután a Sétatéren a veterán járművek találkozója a sláger, de bizonyára sokan kíváncsiak este Odett énekére is.

Ezen a napon tematikus túrák indulnak a kora délelőtti órákban a belvárosból az Árpád-kori templomokhoz, a pécsi zsidóság egykori élettereihez, korábbi híres épületekhez, és a Zsolnay család nyomában. A szombat emellett a horvátok napja a Zsolnay-negyedben, a vasárnap a németeké. A Sétatéren 15-én tovább tart a veterán autók találkozója, este pedig Ripoff Raskolnikov blueszenész játszik.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!