Kultúra

2012.09.20. 18:31

Haverok, buli, felvonulás

Ha az időjárás is úgy akarja, egy napra hamisítatlan karneváli hangulat költözik Pécs belvárosába.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Egy átlagos szombaton valószínűleg meglehetősen furcsán néznénk, ha őrült ruhába öltözött fiatalok tűnnének fel a pécsi sétálóutcában, és valamilyen egyszerűbb latin dallamra vonulnának fel s alá. Szeptember huszonkettedikén viszont teljesen legális lesz a megőrülés: ekkor rendezik ugyanis a Pécs City Karnevált.

------------------------------------------------------------------
Ön részt vesz a Pécs City Karneválon?  Szavazzon a középső hasábban!
------------------------------------------------------------------

– Kicsit izgulunk, hogy mekkora sikere lesz a rendezvénynek, de hát ismerve a várost és az itt élők mentalitását, illetve egészen konkrétan a bulihoz való viszonyukat, bízunk a sikerben – tudtuk meg Soltész Péter főszervezőtől. – Folyamatosan jelentkeznek csapatok, amelyek szeretnének felvonulni, úgyhogy attól nem félek, hogy unalomba fulladna a délután. A vonulás déltől nagyjából háromig tart, de az állomáshelyeken is mennek majd a zenék. Tudjuk mindannyian, hogy ez az esemény megbolygatja majd a belvárost, de hiszünk abban, hogy a jó hangulat mindenkire átragad majd. És ígérem, addigra az időjárást is rendbe hozzuk.

A karnevál természetesen nem csak a felvonulásról szól majd: este koncertek lesznek, és ekkor rendezik a kerékpárosok hagyományos felvonulását is.

További részletek a pénteki Dunántúli Naplóban. A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Címkék#szavazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!