Kultúra

2013.11.28. 13:44

Mecseki Mikulás Találkozó a Zsolnay-negyed Karácsonyi boltjában

A Zsolnay-negyedben található Boltok utcájának üzletei nem csupán az ünnephez kapcsolódó termékekkel várja a látogatókat, hanem egyéb programokkal is igyekeznek minél színesebbé tenni az ünnepi készülődést. (x)

A cikk megjelenését támogatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A SIGNo galéria az üzletsoron Karácsonyi boltot és kézművesműhelyt nyit az ünnep idejére a május óta nagy érdeklődést kiváltó Kerámia Festödével együtt. A Zsolnay család korát megidézve gyönyörűen berendezett boltban antik tárgyak, porcelánok, szecessziós lámpák teszik varázslatossá a karácsonyi üzletet, ahol a megvásárolható antik tárgyak mellett fa gyermekjátékok és mesekönyvek is megtalálhatók. Ugyanitt kap helyet a kreatív műhely is, ahol minden hétvégén foglalkozásokat tartanak szakavatott kézművesek. Terveik szerint december 5-én délután indul a Mikulás Csizmácska varrással, majd folytatódik a hétvégén kerámiaajándékok festésével, mackóvarrással, gyöngyfűzéssel. A foglalkozásokról pontos információt a szervező SIGNO galéria közösségi oldalán találhatnak az érdeklődők (facebook/signogaleria).

A hét minden napján (hétfő kivételével) a Kerámia Festödében is várják azokat, akik szeretik az egyedi tárgyakat, és hajlandóak is azokat saját kézzel azzá tenni. További információ a facebook/Kerámia Festöde/ oldalon. A Csoko-Láda bolt pedig édesebbé szeretné varázsolni az adventi hétvégéket azzal, hogy csoki szökőkúttal lepi meg a boltba betérőket!

Az idén a Mecseki Mikulás Találkozó helyszíne a Zsolnay-negyed Karácsonyi boltja lesz. December 3-án, kedden 14 órától ülnek össze a Mikulások, hogy megbeszéljék, van-e az idén is jó gyerek, akinek ajándékot kell vinni, s válaszoljanak azoknak a gyerekeknek, akik levélben kérték a segítségüket az idén. A jó gyerekek megleshetik a Mikulást, bekukkanthatnak a zúzmarás ablakon, és ha szerencséjük lesz, megpillanthatják, amint éppen írja a leveleket, vagy a szakállát igazgatja!

Mikulás-les a Csoko-Láda Csokiboltnál december 4-én, szerdán délután 5–6 óráig. Gyerekek, gyertek, és lessük meg a Mikulást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!