Kultúra

2016.05.20. 16:48

Nagyon sok különleges hétvégi program vár a baranyaiakra

Ha hinni lehet az időjósoknak, egész hétvégén meleg, napos időnk lesz 22–26 fokkal. Rendezvény akad bőven, így minden adott egy szép tavaszi hétvégéhez.

Katus Eszter (Dunántúli Napló)

Mohácson Nepomuki Szent János Ünnepség és malomnap, Pécsett futóverseny és sörmajális, Komlón Pünkösdi Kórustalálkozó – hogy csak egy párat említsünk a hétvége programkínálatából. A legnagyobb érdeklődés valószínűleg mégis a megújult pécsi állatkert megnyitóját övezi majd, hiszen az eddig nyilvánosságra hozott képek alapján igazán látványos lett a komplexum. Aki úgy dönt, hogy rögtön az első két napon nézi meg családjával az új állatokat, készüljön fel arra, hogy nagy tömeg, esetleg sorban állás lesz a jegypénztáraknál, valamint az ingyenes buszjáratoknál. Autóval nem is nagyon érdemes megközelíteni a helyszínt, hiszen tilos lesz megállni a zoo környékén.

Aki inkább kivár egy-két hetet az állatkert-látogatással, számos más alternatíva közül választhat. Az általunk összegyűjtött programok nagy része ráadásul ingyenes, így a pénztárcát sem terhelik meg. Persze akadnak belépődíjas rendezvények is, így például a Pécsi Sportok Napja, vagy a 10. Pécsi Dísznövény-kiállítás és -vásár, így érdemes előzetesen tájékozódni az adott rendezvény helyszínén. A felsorolásból több olyan esemény is kimaradhatott, ami ugyan érdekes, de a nagy nyilvánosság előtt nem hirdetették meg, ezért érdemes egy-egy település kultúrházában érdeklődni, vagy böngészni a honlapok között.

Hétvégi programok Pécsett, Baranyában

Péntek

Pécsi Sörmajális a Pécsi Sörfőzdében (Alkotmány u. 94.). 16 órától sörhöz közeli játékok, zenés gyerek- és sportprogramok, ételudvar, 20 órától Majka és Curtis, 22.30-tól Hooligans-koncert.

Szombat

Nyitó hétvége az új pécsi állatkertben 9–19-ig.

„Fuss-Érte-Megérte” – jótékonysági családi futás pécsi bölcsődékért. 9 órától színes programok a Kossuth téren, rajt 11-kor. A táv: 1,7 km.

Császármetszés-szülésélmény feldolgozó csoport a Civil Közösségek Házában 9–15-ig.

Nepomuki Szent János Ünnepség Mohácson. A programok 9 órától kezdődnek több helyszínen. Lesz veteránautó-bemutató, játszóház, kézműves-foglalkozás, kirakodóvásár, sárkányhajózás, koncert, táncbemutató. Este 21.30-tól tűzijáték a Dunán, 22 órától utcabál.

VI. Kárászi Pálinkaverseny a kárászi faluházban. Déltől falukörséta, koncertek, 20:30-tól Band of Streets-koncert, utcabál.

Szabadtéri főzőverseny a Melinda Parkban 9–14-ig.

Gyermeknap a Tesz-Vesz Kuckóban (Pécs, Szent Mór u. 5.) 9:30–13-ig. Színes programok, perecevőverseny, ügyességi játékok, vízibombázás, célba dobás.

Zsolnay Piknik négy helyszínen: Zsolnay-negyed, Uránváros (Szilárd Leó park), Kertváros (ANK Agóra), Budai városrész (Szondy-sétány) 10–18-ig bábszínház, interaktív mesejáték, térzene, koncertek, bemutatók, előadások, bábszínház, kézművesműhely.

V. Szezonnyitó Gurulás és Motorosnap a Pécsi Exponál. 10 órától Stunt OB-futam, színpadi beszélgetések, táncbemutató, 15 órától motoros felvonulás.

2. Pécs–Orfű Félmaraton futóverseny (egyéni és váltó futás) Rajt 10 órakor a Decathlon-parkolóból (Pécs, Makay István út 7.)

1. Minimaratonka futóverseny a Pécsi-tó körül 10 órától, indulás a Panoráma Campingtől (Orfű, Dollár u. 1.).

Tettye vitéz legendája – előadás és animációs foglalkozás a Mésztufa-barlangban 10–13-ig

Madarak és fák napja a Zsályaliget Élményparkban – Pogányban. 10 órától 17 óráig kézműves-foglalkozás, interaktív természetismereti tájékoztató, távcsöves madármegfigyelés, ízelítő a fafaragás rejtelmeiből.

10. Pécsi Dísznövény-kiállítás és -vásár a PTE Botanikus Kertjében (Pécs, Ifjúság útja 6.) 10–18-ig.

Pécsi Sörmajális a Pécsi Sörfőzdében (Alkotmány u. 94.). 11 órától sörhöz közeli játékok, zenés gyerek- és sportprogramok, ételudvar, sörfőzde-látogatás, 20 órától Nagy Feró és a Beatrice, 22:30-tól Ganxsta Zolee & a Kartel-koncert.

Vasárnap

Nyitó hétvége az új pécsi állatkertben 9-től 19-ig.

Pécsi Sportok Napja az Expo Centerben 10 órától 18-ig. Sportbemutatók, boxmeccsek, autó- és motorshow, pónilovaglás, sportgépek, fitneszhírességek.

Nepomuki Szent János Ünnepség Mohácson. A programok 10 órától kezdődnek több helyszínen. A Szent Miklós Vízimalomban családi nap lesz kézműves kirakodóvásárral színesítve.

10. Pécsi Dísznövény-kiállítás és -vásár a PTE Botanikus Kertjében (Pécs, Ifjúság útja 6.) 10–18-ig.

Zsolnay Piknik a Zsolnay-negyedben 10 órától: koncertek, bemutatók, előadások, bábszínház, kézművesműhely.

Pünkösdi Kórustalálkozó 11 órától a komlói színházban. Komlói, mohácsi, kaposvári, pécsi, sásdi, siklósi és szigetvári kórusok ingyenes hangversenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!