Kultúra

2009.11.17. 18:07

ÖKO-Palkó és ÖKO-Panna a pécsi óvodákban

Immár ötödik évadban indul országjáró körútjára ÖKO Panna és ÖKO Palkó, a szelektív hulladékgyűjtés két kis hőse, hogy megmutassák ifjú közönségüknek, hogyan válhatnak ők is a környezetük védelmezőivé.

BAMA

A szuperhős-jelöltekre, vagyis a közönségre nem lehet panasz: az eddigi közel 475 előadáson közel 20.000 gyerek vett részt. Az előadás sorozat célja, hogy a legkisebbek körében is kialakuljon és megerősödjön a környezettudatos gondolkodás és életforma. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. Hajnal című előadását Pécsett kedden adták elő a Maskara társulat színészei.

A Hajnal című mesejáték az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramjának legfiatalabbakat megcélzó színi előadása. A Maskara Társulat 4 fős, hivatásos színészcsapata tartja az előadást az ovis közönségnek. Mindezt játékos formában, interaktív módon teszik, a gyermekek bevonásával. A nem titkolt cél pedig, hogy már kisgyerekkorban kialakuljon a környezettudatos szemlélet, és természetessé váljon számukra a hulladékok különválogatásának gyakorlata. Az előadást követően minden kis hős fújja: „kék – papír de csak tiszta, sárga – műanyag lapítva, fém – menjen a szürkébe, üveg – szín szerint edénybe”

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. idén 100 előadást szervez a partnervárosokban, amely a többi oktatóprogramjához hasonlóan szintén térítésmentes. A társulat eljut az ország minden szegletébe és várhatóan több, mint 4000 gyermekeken keresztül szüleikhez is eljuttatja az üzenetet: környezetünk megóvásához szükséges, hogy hulladékainkat különválogatva gyűjtsük és az újrahasznosítás által azok visszakerüljenek az anyagok körforgásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!