Kultúra

2013.07.07. 16:23

Pécsi kiállítás a női kopaszságról

Július 6-án zajlott a kaTARzis kiállítás megnyitója Pécsett FIKSZ összművészeti közösségi térben, a Széchenyi tér 2. alatt.

KA

A kaTARzis című kiállítás keretében 16 darab, az 1950-es évek plakátstílusában készült kép kerül a közönség elé. A kiállítás a budapesti bemutatását követően vidéken elsőként Pécsett, a FIKSZ összművészeti közösségi térben tekinthető meg 2013. július 26-ig.
 
Nyolc, foltos hajhullásban szenvedő nő állt modellt azzal a céllal, hogy a képek hatására az emberek másképp tekintsenek a női kopaszságra. Mivel egyik fő üzenetük, hogy a nőiesség nem haj függvénye, a képek alapkoncepciójaként a nőiesség netovábbjának számító pin-up stílust választották. Tervük valóra váltását Verbőci Patrícia fotós, Ugrai Judit sminkes-grafikus, és Tartóczki Éva stílustanácsadó segítette.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Fotó: Komlós Attila
[/caption]

A lányok – akik többsége kendőt, vagy parókát hord a mindennapokban – legintimebb szférájukba engedik be a látogatókat a képeken keresztül, és remélik, hogy sikerül elgondolkodtatniuk az embereket a másságban (vagy még inkább a különlegességben) is jelen lévő nőiességről, lágyságról, harmóniáról és az élet értékeiről.
 
A kiállítást 2013. július 6-án 18.00-kor Verbőci Patrícia fotográfus és Drahos Zsuzsanna modell nyitotta meg a több mint 60 főt számláló közönség előtt.


A kiállítás ingyenesen tekinthető meg július 26-ig, a FIKSZ nyitvatartási idejében
(K-P: 17.00-21.00, SZ: 13.00-21.00, V: 15.00-20.00)
Cím: Pécs, Széchenyi tér 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!