Kultúra

2010.05.19. 10:32

Pünkösdre megnyílnak a pincék

Ismert hagyomány már, hogy a pünkösdi hétvégén nyitott pincék várják a borkedvelőket - idén Pécstől Palkonyáig számos helyszínen lehet poharat fogni és programokon lazítani.

Pécsi Borozó

Pünkösd hagyományosan a nyitott pincék ünnepe. A Pannon Borrégió, azaz Pécs, Szekszárd, Tolna és Villány pincészetei, borosgazdái idén sem térnek el a hagyományoktól: Pünkösdi Pannon Pincék néven fognak össze, hogy 2010. május 22-24. között régiónkat, e csodálatos pannon tájat, a megművelt domboldalainkat, ápolt falvainkat, izgalmas városainkat boraink segítségével bemutassuk.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Pohárral a kézben, jó társaságban tölthetjük a pünkösdi hétvégét (fotó: Pécsi Borozó)
[/caption]

Négy borvidéken, tucatnyi településen, több mint 40 pincében, a legtöbb helyen kísérőprogramokkal kiegészítve ezen a hétvégén különleges hangulatú lehet a kóstolás.

A Pünkösdi Pannon Pincék ideje alatt két kiemelt rendezvényt is a régiónkba látogatók figyelmébe ajánlunk: az egyik a hagyományos Pünkösdi Nyitott Pincék Palkonyán, a másik a mecseknádasdi Kakaspaprikás-főzőverseny és Nyitott Pincesorok Napja. 

A teljes program és a nyitva tartó pincészetek listája megtalálható a www.pecsiborozo.hu és a www.pannonborregio.eu weboldalakon. A rendezvény a Nemzeti Bormarketing Program támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!