Kultúra

2016.03.19. 16:01

Reklámban is tarol a pécsi színészházaspár

Az egész ország megismerhette a pécsi színészházaspárt, Köles Ferencet és Várnagy Kingát, akikre egy reklámban ultrahangos medvecsapdát próbálnak rásózni.

Mészáros B. Endre

Egy távközlési cég kampányában a családfőt a már több reklámban szerepelt Köles Ferenc alakítja, ráadásul a felesége az a Várnagy Kinga, aki egyébként az életben is a társa.

–  Van már otthon medvecsapdájuk? – kérdezem Köles Ferencet.
–  Tele van kacattal a pince, de medvecsapda az nincs, mint ahogy a vezetékes telefon is hiányzik a házi készletből.

–  Sokaknak egyértemű, hogy a reklámfilmben a családtagok a saját gyerekeik.
–  Nem, „lízingeltük” őket, kasztingon válogatták a gyerekszereplőket. Készül már a folytatás is, ahol két újabb fővel bővül a család. Kértek anyagot a saját gyerekeinkről is, de Györfi Anna kolléganőm, aki kitűnően bánik a kamerával, a mi kényelmi szempontjaink miatt csak rólunk készített felvételt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Várnagy Kinga és Köles Ferenc a Janus Egyetemi Színpadon találtak egymásra (Fotó: Laufer László)
[/caption]

– Megvolt már a hagyományos tavaszi debreceni telefonhívás?
– Az majd április elején lesz. Édesanyám hív ilyenkor órára pontosan ugyanabban az időpontban, mert 17 éve én csörögtem rá, hogy: „Anya, én szerelmes vagyok”. Kingával ugyanis a Janus Egyetemi Színpadon találtunk akkor egymásra.
– Épp a kommunikáció szakot végeztem, meg közgázra jártam, és egy angol ösztöndíjról tértem vissza Londonból – folytatja Kinga.

– Az angol tudása megmaradt, a Filharmónia komolyzenei előadásainak angol nyelvű háziasszonyaként is ismerhetik a pécsiek.
– Ez azért van, mert édesanyám, Sólyom Katalin bátyja Amerikában él, és én már gimisként is kint töltöttem egy időszakot, majd a közgázt is angolul végeztem.

– Az édesapja Várnagy Attila közismert pécsi zeneművész. Játszik ön is valamilyen hangszeren?
– Nyolc évig hegedültem és énekelni is tanultam éveken át. Nemrégiben pedig a Bóbitában a színpadon is vonót adtak a kezembe.

– Köles Ferenc főszereplő A vágy villamosában, ami a POSZT-on is látható. Milyen a darab belülről?
– Jobbnál jobb munkákat kapok évek óta, valahogy megtalálnak a nyers erőt, némi bohóckodást és agresszív kitöréseket kívánó gyarló karakterek. Az évek során viszont több rendező is megjegyezte, jó lenne nekem A vágy villamosát elővenni. Mindemellett Darabont Mikoldnak igazi jutalomjáték ez Blanche szerepében. A darab azért telitalálat, mert mondhatni örök érvényűen a lecsúszott középosztály lélektanát tárja fel. Másrészt a nézőtéren a nők többsége potenciális Blanche, a férfiak meg Stanleyről gondolják, hogy jól megmondta és neki van igaza.

– Lesz nagy osztálytalálkozó az idei POSZT-on?
– Az valamiképp mindig összejön. Most más-más társulatokban színre lép itt Herczeg Adrienn, Mészáros Sára és Pál Andris is, akikkel valamikor a Pécsi Nemzetiben együtt játszottunk. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, de például Pál Andrissal a jövő héten a Párnaember című darabban Budapesten a Radnóti Színházban együtt kezdjük a próbákat.

Bobóval és Borkával teljes a család

Köles Ferenc 1975-ben született Debrecenben. Ott is érettségizett, majd a PTE művelődési menedzseri szakát végezte el, és alapító tagja a Janus Egyetemi Színpadnak. Az ezredfordulón szerződött a Pécsi Nemzetihez, Jászai Mari-díjas színművész.
Várnagy Kinga 1977-ben született Pécsett. A Leőwey Gimnáziumban érettségizett, angol nyelvű közgazdasági diplomát szerzett, a PTE kommunikáció szakát is elvégezte. 1998 óta JESZ-es, játszott a Pécsi Nemzetiben, és a Bóbita Bábszínháznak is tagja. Boldizsár (Bobó) fiuk 6, Borbála (Borka) lányuk 3 éves.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!