Kultúra

2009.10.31. 19:39

Rendhagyó irodalomóra, ezúttal Kornissal

A Művészetek és Irodalom háza rendhagyó irodalomóráin híres írók és költők okítják a diákokat. November 2-án Kornis Mihály lesz a tanár.

M. B. E.

Öt középiskola mintegy másfél száz diákja jelentkezett be eddig a pécsi Művészetek és Irodalom Háza rendhagyó irodalomóráira. A tanév folyamán ugyanis öt alkalommal híres írók, költők, műfordítók, irodalmi folyóiratok munkatársai beszélnek irodalomtörténeti és -elméleti témákról, hivatásukról, az irodalomhoz fűződő viszonyukról, iskolai keretektől eltérő módon, alkalmanként egyórás interaktív eszmecserét folytatva.

Az első óra Lackfi János költővel zajlott október közepén, s november 2-án következik a második Kornis Mihállyal. Ő az írás-olvasás fontosságáról és csapdáiról beszél. Decemberben Schein Gábor műfordító lesz a ház vendége, majd a jövő év elején Balázs Imre József, a kolozsvári Korunk című folyóirat főszerkesztője, s ugyanekkor az újvidéki Híd című kulturális folyóirat főszerkesztője, Faragó Kornélia érkezik még Pécsre. A magyartanárok egyesülete rendszeresen a házban tartja szakmai összejöveteleit, innen jött az ötlet, hogy az irodalomtanításba új, érdekes helyszínt és szereplőket lehetne bevonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!