Kultúra

2007.11.15. 08:46

Sabina Puertolas után Placido Domingo jön Pécsre

A december 9-i Sabina Puertolas-koncert sajtótájékoztatóján nem csak az derült ki, hogy az argentin díva Pécsen kezdi meg hazai szólóturnéját, hanem az is, hogy az egykori Három Tenor formáció tagja, Placido Domingó is fellép jövőre a baranyai megyeszékhelyen.

Mészáros B. E. (DN)

– Megállapodtunk Placido Domingóval, hogy jövőre Pécsett fog énekelni, és ő örömmel vállalta a felkérést – számolt be szerdán  Magony Zsolt a koncertet szervező iroda képviseletében a friss fejleményekről.

Sabina tehát bizonyosan eljön Pécsre, hogy a José Carreras-est sikerén nekibátorodva városunkban kezdje el magyarországi szólóelőadásait, Bogányi Gergely zongoraművész, a Finnországból érkező Bogányi Tibor karmester, a MÁV Szimfonikusok és a Pécsi Gyermekkórus közreműködésével.

A PTE Szigeti úti aulájába tervezett hangversenyre a legdrágább, 7900 forintos belépők nagy része már elfogyott, ugyanakkor akadnak 2900 forintos jegyek is.

A hölgy felfedezője és amerikai propagálója, Placido Domingo várhatóan 2008 júliusának végén vagy augusztusának elején jön Pécsre, és a tervek szerint magyar zenekarral, külföldi karmesterrel, valamint maga választotta ugyancsak külföldi opera-énekesnővel lép majd színpadra.

Tasnádi Péter polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, mindenben támogatja a program megvalósulását, már csupán néhány pénzügyi részletet kell tisztázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!