Kultúra

2008.09.21. 11:00

Sikeres szombat az Örökség Fesztiválon

A Kulturális Örökség Napjainak tegnapi programjai a hideg idő ellenére sikeresek voltak. A megnyitót a Középkori Egyetem maradványainál rendezték meg.

Cseri L.

A pécsi egyetem közép- és kora újkori történeti tanszékének vezetője, dr. Font Márta nyitotta meg tegnap az 1367-ben alapított, majd 1664-ben lerombolt középkori egyetem maradványai előtt a Kulturális Örökség Napjai programsorozatát.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] A szombati horvát nap színes látványosságokat vonultatott fel a Széchenyi téren (fotó: Löffler Péter)
[/caption]A belvárosban láthatóan nagy volt a nyüzsgés. A Cella Septichora Látogató Központban ingyenes esti idegenvezetést tartottak este hattól a tervezett óránkénti ütemezéstől eltérően félóránként. Olyan tekintélyes volt az érdeklődők hada – magyarázta Bozóky Anita, a Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft. igazgatója – hogy kénytelenek voltak sűríteni az idegenvezetést. Ingyenesen volt látogatható egész nap a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet pincéje a világ hatodik legjelentősebb szőlőgénbankjával. Ugyancsak ingyen volt megtekinthető a Zsolnay-gyár – még az utcán is hosszú sor állt –, az egyetem botanikus kertje mediterrán jellegű növényeivel. A Reneszánsz Kőtár is nyitva állt a vendégek előtt, és még reneszánsz sétára is invitálták a tudásra és szépségekre vágyó városlakókat, turistákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!