bajnokok ligája

2018.02.19. 11:21

Messi gólképtelenségében bíznak Londonban

A Chelsea vezetőedzője, Antonio Conte csapata tökéletes játékában és Lionel Messi gólképtelenségében bízik a Barcelona ellen, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első felvonásán.

Chelsea's Italian head coach Antonio Conte looks on during the English FA Cup fifth round football match between Chelsea and Hull City at Stamford Bridge in London on February 16, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

„A világ egyik legjobb csapatával találkozunk, amely talán a sorozat favoritja. Tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Conte. Kiemelte: a Barcelonához hasonló típusú csapatok „nagyon erősek labdával”, viszont a labda nélküli játékban meg „gyengék”, ők ezt igyekeznek majd kihasználni. Utalt arra, hogy Messi, a katalánok legnagyobb sztárja még nem szerzett gólt a Chelsea ellen. Az olasz szakember szívesen meghosszabbítaná az argentin támadó sorozatát, amely nyolc mérkőzés óta tart a londoniakkal szemben.

Az angol és a spanyol együttes egymás elleni múltja tekintélyes a nemzetközi kupákban. A BL-ben – 2000 óta – tizenkétszer találkoztak, tízszer az egyenes kiesés szakaszban. A Chelsea szempontjából a londoni mérleg három győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség. A továbbjutást illetően valamelyest ugyanakkor árnyalja a képet, hogy amikor otthon kezdett a Chelsea, a háromból csak egyszer jutott tovább. Igaz, ez legutóbb történt: 2012 áprilisában az elődöntőben elért 1-0-s hazai siker elég volt a továbblépéshez. Az angolok akkor meg is nyerték a BL-t.

Az aktuális formát tekintve a spanyolok lehetnek bizakodóbbak. A spanyol szuperkupát leszámítva ebben a szezonban egyetlen tétmeccsen kaptak ki – az Espanyoltól a spanyol Király Kupában, de így is búcsúztatták a városi riválist -, pedig Ernesto Valverde vezetőedző bajnoki éllovas együttese már 38 találkozót, 24 bajnokit, 6 BL-t és 8 hazai kupameccset lejátszott.

Ezzel szemben Londonban kollégája, Conte állása is tét lehet, miután a Chelsea rapszodikusan szerepel a Premier League-ben. Az együttes jelenleg csak a negyedik helyen áll a tabellán, és a közelmúltban meglepő, háromgólos vereségeket szenvedett: előbb otthon a Bournemouth-tól (0-3), majd a Watford vendégeként (1-4).

A keddi játéknap másik mérkőzésén az erőviszonyokat illetően lényegesen nagyobb a különbség. Jupp Heynckes irányításával a Bayern München remekel a bajnokságban – a jelenleg második Borussia Dortmunddal szemben 19 pont az előnye -, így a bajorok tavasszal elsődlegesen a BL-re összpontosíthatnak. A Besiktas eközben a török bajnokságban három riválissal nagy versenyt fut a bajnoki címért, illetve a dobogóért. Az együttes a 22. fordulót követően csak negyedik. A Besiktas müncheni vendégjátéka során leginkább abban bízhat, hogy a hazai visszavágóra gyakorlati esélye is marad a továbbjutásra, nemcsak elméleti.

A két csapat eddig kétszer mérkőzött meg egymással a BL-ben,  az 1997/1998-as kiírás csoportkörében a németek otthon és idegenben is 2-0-ra győztek.

A visszavágókat mindkét párharcban március 14-én rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Bayern München (német)-Besiktas (török) 20.45

Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

Borítókép: Conte nem lehet túlságosan nyugodt, a Barca ellen az állása lehet a tét.

AFP PHOTO / Glyn Kirk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában