Diana vigasza

2019.08.18. 20:34

Szívszorító fogadalmat tett Vilmos herceg az édesanyjának

Az ígérettől Diana zokogásban tört ki, mert idősebb fia a hercegné válásakor is olyannyira figyelmes volt a hercegnével.

Fotós: AFP

Vilmos herceg még csak 14 éves volt, amikor a szülei elváltak. Minden tinédzsernek nehéz átélni, ha a szülei szétmennek, de úgy, hogy az egész világ figyeli a történéseket, még megterhelőbb az ilyesmi – emlékeztet cikkében a Ripost.

A hagyományos válás mellett Károly hercegnek és feleségének abban is meg kellett egyeznie, hogy mi történik Diana uralkodói címeivel.

II. Erzsébet beleegyezett abba, hogy Diana megőrizze a „királyi fenség” címet, de Károly ragaszkodott hozzá, hogy volt feleségét minden címétől fosszák meg.

Ez Dianát még távolabb sodorta a családtól, azt jelentette, hogy a hercegnőnek például pukedliznie kellett előttük – a saját fiait is beleértve.

Vilmos herceg azonban, aki akkoriban az Eton College diákja volt, támogatta édesanyját ebben a nehéz időszakban, és megható ígéretet tett neki.

Paul Burrell, Diana egykori komornyikja és közeli barátja könyvében azt írja, hogy a fiatal Vilmos megígérte anyjának, hogy visszaadja neki a címeket:

„Ne aggódj anyu, egy nap visszaadom neked, amikor majd király leszek.”

A kijelentéstől Diana érthető módon könnyekben tört ki – írja a Mirror cikkére hivatkozva a Ripost. A hercegné azonban sajnos nem érhette meg ezt, pár év múlva elhunyt.

Borítókép: Diana hercegné, Harry herceg és Vilmos herceg (b-j)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!