Tampa Bay Buccanneers

2020.04.07. 12:00

Brady: új kihívásra volt szükségem

Ez volt az oka a profi amerikaifutball-ligában (NFL) a New England Patriotscal hatszoros bajnok irányító Tom Brady márciusi átigazolásának a Tampa Bay Buccanneershez.

(FILES) In this file photo taken on November 26, 2016 Tom Brady #12 of the New England Patriots prepares to take the field prior to the game against the New York Jets at MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. - Tom Brady will be wearing a new NFL jersey next season after leaving the New England Patriots for the Tampa Bay Buccaneers, but it will still have the number 12. The Bucs announced April 1, 2020 that the record six-time Super Bowl champion who turns 43 in August has accepted the offer to take the number 12 jersey from Tampa Bay receiver Chris Godwin. (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Al Bello

A 42 éves játékos húsz szezonon át erősítette a Patriotsot, márciusban ugyanakkor a holtidény egyik legnagyobb szenzációjaként csapatot váltott, és két évre Floridába szerződött.

„Olyan dolgokat szeretnék elérni, ami még senki másnak nem sikerült ebben a sportágban”

- írta a veterán játékos a csapatváltásról.

„A változások és a kihívások az élet és a sportolók mindennapjainak részei. Ezeknek meg kell történnie”

- tette hozzá az irányító, akit a 2000-es amatőr játékosbörze hatodik körében, a 199. helyen választott ki a Patriots.

„A Gillette Stadionban 70 ezer ember fér el, és minden egyes hazai mérkőzésünkön telt ház volt. Nagyon szerencsés vagyok”

- írta Brady, aki a cikkben köszönetet mondott a New England tulajdonosának, Robert Kraftnak, valamint a teljes stábnak.

„A Tampánál úgy fogadtak, mintha egy lennék közülük. Meg akarják hallgatni, amit mondok nekik, én pedig nagyon izgatott és kíváncsi vagyok, mit tudok adni a Buccanneersnek. Készen állok, hogy segítsem őket”

- mondta az irányító, aki fizikálisan már most idény közbeni formában érzi magát, és meglátása szerint képes lenne a legjobbját nyújtani.

Brady és Bill Belichick vezetőedző irányításával a Patriots szinte egyeduralkodó volt az elmúlt 20 évben az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

A legendás irányító a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának és legutóbbi évtizede legjobb csapatának is tagja.

Forrás: MTI

Borítókép: Brady még a Patriots mezében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában