Konferencia Liga

2023.08.02. 23:00

Három csapat is előnyből várhatja a visszavágókat

Három csapat, a Fradi, a Debrecen és a Kecskemét is előnnyel várhatja az UEFA Európai Konferencia Liga csütörtök esti visszavágóját. A Zalaegerszeg egygólos hátrányban van, de maradt esélye. A Sepsiszentgyörgy határon túli magyar klubként léphet tovább.

MW

A ferencvárosi Cristian Ramirez (k háttal) gólját ünnepli csapattársaival a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar csapatok már csak a harmadik számú európai kupasorozatban érdekeltek, a Konferencia Ligában azonban minden esély megvan arra, hogy többüknek a következő körben is szurkolhassunk majd. 

A Debrecen és a Zalaegerszeg hazai pályán, a Fradi és a Kecskemét idegenben lép majd pályára a visszavágón.

Hazai pályán maradt esélye a ZTE-nek

Az eszéki odavágón az utolsó percekben sikerült gólt szereznie a végig veszélyesebben játszó, több kapufáig jutó NK Osijek csapatának. A hétvégén már a bajnokságban is pályára kellett lépnie a csapatoknak, az Osijek győzelemmel, a ZTE vereséggel kezdte az új idényt. A Zaol.hu szerint mindkét edző elmondta, hogy már csak az egymás elleni találkozóra koncentrálnak. 

Nem jó érzés, hogy az elmúlt napok két veresége után következik a csütörtöki visszavágó, de az eszéki csapatot és a hazai bajnokságot külön kell kezelni. Az Osijek egy nagyon erős, a ZTE-nél magasabban jegyzett csapat. Megfelelő játékkal a visszavágón szeretnénk elérni a szintjüket és eltüntetni a két gárda közötti különbséget

– mondta Boér Gábor, a Zalaegerszeg edzője az MTI szerint.

Zalaegerszegen nagy a készülődés, a szurkolók a város több pontján is feliratokat helyeztek el, arra buzdítva a város lakosságát, hogy a helyszínen szurkolják ki a remélt továbbjutást. 

A találkozó csütörtökön kora este, 18:45-kor kezdődik. A továbbjutó együttes a kolozsvári CFR és a török Adana Demirspor közötti párharc győztesével játszik.

Előnnyel utazik Rigába a Kecskemét 

Lettország fővárosában, Rigában lép pályára a KTE. A Baon.hu beharangozójában megjegyzi, hogy a lila-fehérek annak ellenére utaznak 2-1-es előnnyel a visszavágóra, hogy a lett csapat játékoskerete papíron kétszer értékesebb a kecskemétiekénél. 

Ennek fényében még inkább bosszantó lehet a kétgólos előnynél bekapott, talán elkerülhető vendégtalálat az odavágón.  

A KTE csapatkapitánya, Vágó Levente mindenesetre bízik a továbbjutásban.

Óriási iram volt az első meccsen, talán azt is érezni lehetett, hogy a Riga folyamatosan tétmeccseket játszik, hiszen zajlik náluk a bajnokság

– mondta a játékos a Baon.hu szerint. A Kecskemét nem lépett pályára a bajnoki rajton, a Ferencváros elleni találkozót a két klub kérésére halasztották szeptemberre. A mérkőzés magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, és még aznap este kiderül, kivel játszhat a párharc győztese a következő fordulóban: a holland Twente egygólos előnnyel utazik Svédországba, ahol a Hammarby vendégeként lép pályára.

Megőrizné előnyét a DVSC

Történelmi mérkőzéshez érkezik csütörtök este az örmény Alashkert ellen a DVSC, hiszen a 100. nemzetközi kupameccsükre készülnek a cívisvárosban. A Haon.hu ezért közzé is tette a Loki-ultrák közleményét, akik azt szeretnék, hogy 

a kapu mögötti szektorokba mindenki fehér pólóban érkezzen az Alashkert elleni mérkőzésre.

A Loki győzelemmel hangolt a bajnoki rajton, a Mezőkövesdet verték a Nagyerdei stadionban 3–1-re. Az Alashkert elleni EKL-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik Debrecenben. Amennyiben továbbjut a Loki, úgy a Rapid Wien vár majd rá a következő körben. 

Nem foglalkozunk azzal, hogy előnyben vagyunk, sok meglepetés született már a futballban, remélem, sikerül kiharcolnunk a továbbjutást

 – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics a Haon.hu tudósítása szerint.

Formalitás is lehet a visszavágó a Fradi számára

Nem csak az eredmény, de a játék képe alapján is a Ferencváros várhatja a legkedvezőbb helyzetből a visszavágót. Az Üllői úton 4–0-ra ütötte ki az ír Shamrock Rovers csapatát a Fradi, ez pedig némi gyógyírt jelenthet a Klaksvík elleni égés okozta sebre. 

Továbbra sem tudni, ki veszi át végleg a zöld-fehéreknél a szakmai munka irányítását, jelenleg még mindig Máté Csaba felkészítésével dolgozik az FTC.

A bajnokságban nem léptek pályára a Kecskemét ellen, az EKL-találkozó pedig magyar idő szerint 21 órakor kezdődik csütörtök este. A párharc továbbjutójára a máltai Hamrun Spartans és a grúz Dinamo Tbiliszi találkozójának győztese vár majd a következő körben.

Továbbjuthat a Sepsi is
A Sepsi OSK simán, 2–0-ra nyert Szófiában a CSKA vendégeként. A bajnokságot is jól kezdte a székelyföldi együttes, hiszen három mérkőzésen egy döntetlen mellett kétszer is győzni tudtak. Legutóbb hétfő este nem is akármilyen ellenféllel szemben, hiszen a Dinamo Bukarest csapatát idegenben sikerült 3–0-ra legyőzniük. A CSKA Szófia elleni visszavágó magyar idő szerint 19 órakor kezdődik Sepsiszentgyörgyön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában