Európai Konferencia Liga

2023.08.07. 14:49

Sorsoltak az EKL-ben, megvannak a magyar csapatok lehetséges ellenfelei

Az UEFA elkészítette az Európai Konferencia Liga következő körének párosítását. Amennyiben továbbjut a Debrecen, úgy az olasz Fiorentinával találkozik a csoportkörbe kerülésért, míg a Ferencváros a litván Zalgiris Vilnius és a svéd BK Hacken Európa Liga párharc vesztesével mérkőzhet meg.

MW

A Debrecen játékosai ünneplik továbbjutást a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkőzés végén

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A Fradi a máltai Spartans Hamrun csapatával találkozik az Európai Konferencia Liga 3. selejtezőkörében, az első mérkőzésre csütörtök este Budapesten kerül sor 19:30-kor, a visszavágót egy hét múlva rendezik Máltán. 

Amennyiben sikerül a továbbjutás a zöld-fehéreknek, akkor a Zalgiris Vilnius – BK Hacken Európa Liga selejtezőjének vesztes csapatával találkozik az EKL csoportkörbe jutásáról is döntő negyedik selejtező körben.

Érdekesség, hogy a svéd bajnokot az a feröeri Kí Klaksvík ejtette ki a Bajnokok Ligája selejtezőkből, amely a Ferencvárost is búcsúztatta a sorozatból. 

A másik magyar csapat, amelyik áll még a nemzetközi kupában, a szintén az EKL-ben érdekelt Debrecen. Az örmény alashkert ellen büntetőpárbajban továbbjutó hajdúságiaknak az osztrák Rapid Wien ellen kellene kivívniuk a következő körbe kerülést,

hogy aztán a csoportkörbe jutásért az olasz Fiorentina csapatával mérkőzhessenek meg.

A labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójában egymással mérkőző csapatok párosítása a kijelzõn az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott sorsoláson 2023. augusztus 7-én
Fotó: Salvatore Di Nolfi / Forrás: MTI/EPA

A Varga Rolandot foglalkoztató romániai Sepsi OSK, amennyiben túljut a kazah Aktobe gárdáján, akkor a norvég Bodö/Glimt és az örmény Pjunik továbbjutójával találkozik. Lang Ádám együttesére, a ciprusi Omoniára a dán Midtjylland után a lengyel Legia Warszawa és az osztrák Austria Wien győztese várhat. 

Tamás Márk azeri együttese, a Neftci Baku a görög Arisszal vagy az ukrán Dinamo Kijevvel mérkőzhetne meg a főtábláért a török Besiktas után. Gyurcsó Ádám szintén ciprusi klubja, az AEK Larnaca előbb az izraeli Makkabi Tel-Avivval küzd meg, siker esetén pedig a szlovén NK Celje vagy a fehérorosz Neman Grodno lesz az ellenfele.

A Kl-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzéseit augusztus 24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Megbüntette az UEFA a Ferencvárost

Szurkolóinak rasszista magatartása miatt kapott büntetést a Ferencváros az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) – jelentette az MTI. Az UEFA kedden közölte, hogy az FTC-nek az ír Shamrock Rovers elleni, 4-0-s győzelemmel végződött hazai Konferencia-liga-mérkőzésen történtek miatt kell 20 ezer eurót fizetnie. Emellett egy találkozóra szóló szektorbezárással is büntette a zöld-fehér együttest.

„Az UEFA azért szabott ki súlyos büntetést a Ferencvárosra, mert a szurkolók egy része az aktuális eredmény beolvasását követően a Hajrá, Fradi!, a lilák és a Kispest minősítését követően a rigmust az MLSZ-re tett diszkriminatív, nemi irányultságot érintő megjegyzéssel zárták” – áll az FTC közleményében.
A Ferencváros, amely a feröeri Klaksvíkkal szemben búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőben, kettős győzelemmel jutott tovább a Shamrockkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában