Gyorsasági motorversenyek

2023.09.18. 18:14

Moto Gp és Superbike versenyek is lehetnek Magyarországon

A gyorsaságimotoros-világbajnokság, valamint a Superbike-vb hivatalos honlapja is beszámolt arról hétfőn, hogy Magyarország hamarosan visszakerülhet a két versenysorozat naptárába – adta hírül az MTI.

MW

A Balaton Park versenypálya Balatonfőkajáron már 2024-ben tartalékhelyszínként szerepelne a Superbike programjában

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A motogp.com-on olvasható közlemény szerint a jogtulajdonos Dorna Sports a Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.-vel (HUMDA) közösen azon dolgozik, hogy a lehetséges két helyszínt alkalmassá tegye a motorversenyek rendezésére a közeljövőben. 

A Dorna és a HUMDA célja, hogy a Hungaroring, valamint az újonnan megépített balatonfőkajári Balaton Park Circuit elnyerje a szükséges engedélyeket, azaz a homologizációt, melynek nyomán a Superbike-vb és a MotoGP is visszatérhet majd Magyarországra.

A motogp.com beszámolója szerint a korábban megkötött és most frissített megállapodás értelmében a Dorna és a HUMDA azt akarja elérni, hogy a Superbike-vb 2024-es versenynaptárába bekerülhessen helyszínként a Balaton Park Circuit, amely a gyorsaságimotoros-vb programjában tartalékhelyszínként szerepelne, majd 2025-től a Hungaroringen rendeznének MotoGP-futamokat.

A Superbike-vb hivatalos honlapja, a worldsbk.com ugyanezeket az információkat közölte hétfőn azzal a kiegészítéssel, hogy a versenysorozat naptára „a nagyon közeli jövőben” új helyszínnel bővülhet.

A hírt a Moto Gp 125 köbcentis kategóriájának 2007-es magyar világbajnoka, Talmácsi Gábor is közzé tette közösségi oldalán. „Továbbra is folyik a munka a háttérben” – írta a világbajnok motoros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában