La Liga

2024.01.27. 22:49

Xavi az idény végén távozik a Barcelonától

Az idény végén távozik a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Xavi.

MW

Xavi Hernandez

Forrás: NurPhoto / AFP

Fotó: Jose Breton

A 44 éves tréner szombat este a Villarrealtól elszenvedett hazai 5-3-as vereség után jelentette be a döntését.

Június 30-án elhagyom a klubot, ezt a döntést az elnökkel és a stábbal együtt hoztam meg 

- közölte sajtótájékoztatón a vártnál gyengébb szereplés miatt egyre nagyobb nyomás alá kerülő szakember, akinek a szerződése 2025-ig szólt. A Marca tavaly márciusban ugyanakkor már arról írt, hogy az együttműködést 2026-ig meghosszabbították.

A bajnoki címvédő Barcelona a mostani idényben hullámzóan teljesít, a La Ligában már tíz pont a hátránya az éllovas Real Madriddal szemben. A vezetőedző úgy véli, a játékosoknak szükségük van a változtatásra, ezért elkerülhetetlen a lépése.

Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - 2021 novembere óta irányítja a katalán csapatot. Korábban a Barcelona ikonikus játékosa volt, 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négyszer Bajnokok Ligáját, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát. A spanyol válogatott tagjaként világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, tagja volt az olimpiai ezüstérmes együttesnek is.

Fordulatos meccsen kikapott otthon a Barcelona

A címvédő FC Barcelona saját közönsége előtt fordulatos összecsapáson 5-3-ra alulmaradt a Villarreallal szemben a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.

A vendég együttes egy óra elteltével még 2-0-ra vezetett, ám a házigazda katalán gárda 12 perc leforgása alatt fordított (3-2). A végére azonban még maradt csavar a mérkőzésben: a vendégek a 84. percben egyenlítettek, a több mint 11 perces ráadás során pedig három perc alatt újabb két találattal megszerezték a három pontot.

A gránátvörös-kékek hátránya vereségükkel tíz pont az éllovas Real Madrid mögött.

La Liga, 22. forduló:

FC Barcelona-Villarreal 3-5 (0-1)
korábban:
Real Sociedad-Rayo Vallecano 0-0
Las Palmas-Real Madrid 1-2 (0-0)

később:
Real Mallorca-Real Betis 21.00

pénteken játszották:
Almería-Alavés 0-3 (0-1)

vasárnap:
Celta Vigo-Girona 14.00
Cádiz-Athletic Bilbao 16.15
Sevilla-Osasuna 16.30
Atlético Madrid-Valencia 21.00

hétfő:
Getafe-Granada 21.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában