Bajnokok Ligája

2024.03.05. 12:10

Tuchel beletörődött a sorsába, Rummenigge álmodozik – ez ma a Bayern

Kedden a visszavágókkal folytatódnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői, ahol a Paris Saint-Germain jó eséllyel a továbbjutók egyike lesz, a másik pályára lépő gigásznak viszont van oka aggódni. A Bayern München rossz formában van, és ha az olasz Lazio kiejti a németeket, a klub vezetősége nem várná meg az idény végét, és azonnal menesztené a vezetőedző Thomas Tuchelt. A bajor klub első embereihez tartozó Karl-Heinz Rummenigge szerint nehéz lesz megtalálniuk a német szakember utódját.

MW

Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője csapatának müncheni sajtóértekezletén 2024. március 4-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Matthias Schrader

A müncheni szurkolók nem sok örömet találnak a csapatuk játékában a most zajló idényben. A német rekordbajnok tízpontos hátrányban van az éllovas Leverkusennel szemben a Bundesligában, a Német Kupából harmadosztályú csapat verte ki a bajorokat. Ráadásul jelenleg a Bajnokok Ligájában is kiesésre állnak, ugyanis a nyolcaddöntő első meccsét a Lazio nyerte 1–0-ra Rómában – foglalja össze a Bayern helyzetét az Origó.

A Bayern München idény végén leköszönő edzőjének, Thomas Tuchelnek tehát az utolsó reménysugara a Lazio elleni BL-meccs ahhoz, hogy ne kelljen már idő előtt csomagolnia.

Tuchel utolsó esélye

A február eleje óta lejátszott hat meccséből három vereség és egy döntetlen mellett mindössze kettőt tudott megnyerni Tuchel legénysége, múlt pénteken éppen Sallai Roland klubjánál, a Freiburgnál vendégeskedve hullajtott el két pontot. A müncheni klub vezetőségének véges a türelme, és ha a Bundesliga rekordbajnoka kikap a római csapattól, akkor a német vezetőedzőnek valószínűleg már most távoznia kell majd a csapat éléről. Tuchel szerencséjére a Lazio sem teljesít túl fényesen az idei szezonban: a februárba lejátszott meccseiken három győzelem és négy vereség Maurizio Sarri csapatának mérlege – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A bajorok edzője szerint ez nem tévesztheti meg őket, a futballistáinak meg kell őrizniük a hidegvérüket, de támadniuk kell az olaszok ellen.

Az idő a Laziónak dolgozik, nekünk nincs vesztegetni való időnk. Nem lehetünk türelmesek, azonnal élnünk kell a lehetőségekkel. Hajtanunk kell és gólokat szerezni. Ha csak beszélünk a trófeák megszerzéséről, az nem hoz diadalt, mindennap tennünk kell érte

– jelentette ki Thomas Tuchel, aki nem tehet mást, elfogadja a jelenlegi helyzetét a klubnál, sőt akár úgy is fogalmazhatunk, beletörődött a sorsába.

– A dolgok nem a megszokottak szerint alakultak, de ilyen a futball. Ez a nagy szerelmem, ez a szenvedélyem – mondta a Lazio elleni visszavágó előtt Tuchel.

Bármi is történik a mai visszavágón, a Bayern felügyelőbizottságának tagja, Karl-Heinz Rummenigge már tisztán látja, hogy milyen vezetőedzőre van szüksége szeretett csapatának.

Rummenigge már a jövőbe tekint

A bajor klub korábbi elnöke reméli, hogy a következő edző megbízatása hosszabb időre szól majd, hiszen az utolsó két tréner, Julian Nagelsmann-nak és Thomas Tuchelnek kevesebb mint két év jutott csak a kispadon.

– Egy olyan edzőt kell találnunk, aki ugyanazzal az elhivatottsággal végzi a munkáját, mint Jupp Heynckes és Pep Guardiola. Ők ketten a mérce, szóval nehéz lesz hasonló embert találni – magyarázta a Bayern München felügyelőbizottságának tagja. Rummenigge jól ismeri mindkét szakembert: 2002-től 2021 júliusáig az igazgatótanács elnöke volt a bajor klubnál. Heynckes ebben az időszakban 150 mérkőzés erejéig volt a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola pedig 2013 és 2016 között irányította a csapatot.

– Peppel szinte minden héten együtt vacsoráztunk. Megittunk egy üveg vörösbort, Istenről és a világról beszélgettünk. Teljes mértékben megbíztunk egymásban – árulta el a sportvezető.

A müncheniek fő jelöltjeként a kispadra a klub egykori játékosát, a Bayer Leverkusennel szárnyaló Xabi Alonsót emlegetik, akit azonban a Liverpool is szívesen látna Jürgen Klopp utódjaként.

Ami a másik elődöntőt illeti. az első BL-győzelmére hajtó Paris Saint-Germain a hazai 2–0 után várja a visszavágót a Real Sociedad otthonában. Nemcsak az előny, hanem a két csapat formája is a franciák mellett szólhat.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Bayern München–Lazio 21.00 (az első mérkőzésen 0–1)
Real Sociedad–Paris Saint-Germain 21.00 (az első mérkőzésen 0–2)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában