jótékonyság

2020.09.30. 23:14

Negyedmillió dollárral segítette az erdőtüzek áldozatait a Metallica

A pénzt a zenekar saját szervezete, az All Within My Hands alapítvány osztja szét.

23 August 2019, Bavaria, Munich: James Hetfield, front singer of the US metal band Metallica, stands on stage in the Olympic Stadium. The band performs as part of their "World-Wired-Tour". Photo: Sven Hoppe/dpa

Forrás: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Negyedmillió dollárral (78 millió forinttal) támogatja a Metallica az Egyesült Államok nyugati partvidékén tomboló erdőtüzek áldozatait és a mentésben segítőket.

A pénzt öt szervezet kapja, melyek az érintetteket támogatják a lángoktól sújtott nyugati-parti területeken. A kaliforniai rockzenészek Twitter-oldalukon számoltak be az adományról, mely három kaliforniai székhelyű, valamint egy Oregon és egy Washington állami szervezethez kerül.

Ez a negyedik év, hogy erdőtüzek miatt indítanak segélyakciókat – közölte a Metallica. A pénzt a zenekar saját, 2017-ben indított szervezete, az All Within My Hands alapítvány osztja szét, mely világszerte több jótékony program során támogatja a közösségeket.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén augusztus közepe óta tucatnyi tűz tombol, melyek miatt legalább 29 ember meghalt és több ezer épület megsérült. A katasztrófa több mint 15 ezer négyzetkilométernyi területet érintett.

Borítókép: James Hetfield, a Metallica frontembere egy 2019-es koncerten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!