Ország-világ

2020.11.12. 13:12

Orbán Viktor Szijjártó Péternek: „ezt a vírust nagyon komolyan kell venni!”

A miniszterelnök videócseten keresztül beszélt a karanténből dolgozó külügyminiszterrel.

„Heló, Péter!”- köszöntötte a külgazdasági és külügyminisztert Orbán Viktor, aki közösségi oldalán tette közzé az erről szóló videót.

„Azt mondják, ipari mennyiségű vírus van benned” – vetette fel a miniszterelnök, mire Szijjártó Péter megjegyezte: azt mondták neki, valószínűleg „a csúcstartók közé tartozik.” Orbán Viktor erre úgy reagált, hogy jobb, ha minisztere néhány napig még otthon lábadozik, majd hozzátette: kiadott egy határozatot, amely szerint „csak az jöhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és közötte eltelt legalább 48 óra”.

Szijjártó Péter elárulta: azt érzi, a betegség mentálisan még jobban megviseli, mint fizikailag, mire a kormányfő megjegyezte: szerencséje, hogy még fiatal, mert ha idősebb lenne, lehet hogy elvinné a vírus.

„Innen látszik, hogy amit mondunk az időseknek, azt komolyan kell venni” – utalt nemrégiben nyolcvanadik születésnapját ünneplő édesapjára Orbán Viktor.

Hozzátette: Mert az idősek akármit is éltek túl, „a világháborút, '56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egész egyszerűen elviheti őket. Ezt nagyon komolyan kell venni” – mondta.

Orbán Viktor végül azt is elárulta: a járvány első hullámának idején elolvasta Camus Pestisét [Albert Camus: A pestis című regényét- a szerk.]. „Ha ez kimaradt volna, vedd le a polcról és olvasd el!” – ajánlotta Szijjártó Péternek a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában