Ostrom alatt áll Európa

2023.06.11. 12:13

Összecsapások, terrortámadások - ezek voltak a 2015-ös migrációs válság főbb eseményei

A Magyar Nemzet cikkében felidézi, mivel nézett szembe Európa, miután migránsok tömegei özönlötték el az országokat.

MW

Kamionnal hajtott a tömegbe egy migráns a karácsonyi vásáron Berlinben, Németországban, 2016. december 20-án

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Michael Kappeler

2015 augusztusában több ezer migráns lepte el Budapest forgalmasabb csomópontjai, azon belül is a Keleti Pályaudvart - emlékeztetnek a cikkben.  

A Baross téri aluljáróba sátrakat vertek, a tömegtől szinte lépni sem lehetett, teljességgel megbénították a budapestiek mindennapi életét.

A kaotikus állapotnak végül a 2015 szeptemberében a magyar−szerb határon felhúzott határkerítés vetett véget. A feszültség ugyanakkor nem csillapodott a magyar−szerb határon, azon belül is a Röszke-Horgos átkelőhelynél. 

2015 szeptemberének közepén a Magyarországra bejutni akaró migránsok rátámadtak a határt biztosító rendőrökre, kődarabokkal, botokkal, betondarabokkal és a segélyszervezetek által odavitt vizespalackokkal dobálták őket.

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet: ezt követően Európa-szerte terrortámadások történtek.

Ilyenek voltak például a 2015-ös párizsi terrortámadások. 

2015. november 13-án este három különálló robbantást, valamint hat lövöldözést követtek el a francia főváros különböző pontjain, melyek legalább 130 emberéletet követeltek. 

Hasonlóan megrázó terrortámadás történt 2016-ban Berlinben. December 19-én Anis Amri tunéziai bevándorló egy elrabolt kamionnal nagy sebességgel behajtott a német főváros egyik karácsonyi vásárának helyszínére, a vásárosok, az árusok és a vásárlók közé.

A teljes cikk fotókkal, videókkal ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában