Különleges látogatóik voltak

2023.07.14. 23:21

Sorstársaikkal nyaralhattak együtt a járvány alatt elárvult gyerekek (videó)

Véget ért a Regőczi Alapítvány ötnapos nyári tábora, amelyben az alapítvány által támogatott családok gyermekei nyaralhattak. Mindannyian a járványban veszítették el egyik vagy mindkét szülőjüket. A tábort az alapítványt létrehozó Áder János korábbi köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is meglátogatta.

MW

Áder János, Herczegh Anita és a táborozó gyerekek

Forrás: Bors

Fotó: Markovics Gábor

Családi tragédiák sorozata rázta meg az országot a koronavírus-járvány idején. Édesanyák, édesapák haltak meg rövid idő leforgása alatt, gyerekek százai maradtak árván vagy félárván. Pótolni nem lehet a pótolhatatlant, a szülők hiányát, de segíteni lehet a továbblépést. Áder János korábbi köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Regőczi Alapítványt a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére hozta létre. Idén Lovasberényben ötnapos ingyenes táborral várták az alapítvány által támogatott gyerekeket – írja a Bors.

A gyerkőcöket denevér-les, madarászás, csillagászat, illetve íjászat, vadászkutya-bemutató, kézműveskedés, kirándulás és még számtalan érdekes program szórakoztatt. Áder János és felesége is meglátogatta őket az első napon, hogy különleges délutáni foglalkozásokkal kedveskedjnek nekik.

Áder Jánostól horgot kötni, feleségétől pedig palacsintát sütni tanultak.

Szeretek személyesen találkozni a családokkal, gyerekekkel, mert nekem is fontos, hogy ne csak neveknek utaljunk pénzt vagy támogatást, hanem arcok is kötődjenek ezekhez az utalásokhoz

– nyilatkozta a Borsnak Herczegh Anita, aki szerint nagyon fontos az, hogy a gyerekek találkozzanak sorstársaikkal.

Áder János horgot kötni tanította a gyerekeket
Fotó: Markovics Gábor / Forrás:  Bors

Áder János egyik kedvelt hobbija a horgászat, rejtelmeibe pedig a táborozókat is örömmel beavatta.

Minden gyerek, aki próbálkozott, fogott halat, sőt nem is egyet. A végén segítettek megpucolni, és meg is ették. Azt gondolom, hogy aki még sosem fogott pecabotot korábban a kezében, az is megtanult ebből valamit. Aztán hogy ez egy életre szóló barátság lesz-e, az majd elválik

– osztotta meg élményeit a volt államfő.

A Bors teljes cikke ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában