Közel a fizetésképtelenség

2023.08.05. 12:19

A csőd szélén Budapest, Karácsonyék megszorításokra készülnek

A fővárost sikerült a baloldali vezetésnek négy év alatt csődbe juttatnia, miközben ők maguk nem csinálnak semmit, de rendszeresen a kormányt hibáztatják. Karácsony Gergely és helyettese, Tüttő Kata az elmúlt hetekben több áremelést is bejelentett, és úgy tűnik újabbra is számítania kell a budapestieknek – írja az Origo.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az Origo megjegyezte, hogy eddig nem lett volna elég, hogy logikátlanul biciklisávokat alakítanak ki, és rengeteg pénzt emészt fel a sok különböző tanácsadó kifizetése, nemcsak a BKV jegyek árait emelik meg drasztikusan, hanem a víz árát is a duplájára növelhetik a budapestieknek. 

A háttérből Gyurcsány Ferenc irányít, és Karácsony Gergelynek mindenben meg kell felelnie főnöke utasításainak, különben esélyt sem kap, hogy elindulhasson a főpolgármesteri székért 2024-ben.

Miközben a főváros baloldali vezetése arról panaszkodik, hogy nincs elég pénzük Budapest üzemeltetésére, 

a főpolgármester tanácsadóinak száma nem csökkent, és látható módon szinte lapátolják ki a pénzt Budapest kasszájából, nem beszélve a főpolgármester pénzmosási botrányáról. 

Közben újabb megszorításokat vezetnek be, drasztikusan emelik a BKV-jegyek árát, és duplájára emelik a vízdíjat is. Ha ez nem lenne elég, a minap 

Karácsony helyettese szólta el magát: a csődhelyzet miatt máshol is megszorít a főváros.

Elődjétől, Tarlós Istvántól 2014 milliárd forintot örökölt, és a beszedett iparűzési adó is évről évre megdöntötte a korábbi rekordokat, idén várhatóan meghaladja a 271 milliárd forintot. 

Azaz körülbelül 500 milliárd forint plusszal gazdálkodott Karácsony, mégis sikerült csődbe kormányoznia Budapestet.

Elherdálták a főváros vagyonát négy év alatt 

Kész katasztrófa, de miután rekordnagyságú, 200 milliárdos örökség és rekordnagyságú iparűzési adóbevétel mellett is csődközelbe kormányozta Budapestet Karácsony Gergely, a lakossággal fizettetné meg saját és baloldali testületének kudarcát. 

A főpolgármester elindította a sarcdominót, a BKV-jegyár emelésének bejelentése után elővezette a vízdíj várható drágulását is.

Karácsony Gergely Gyurcsány utasításai szerint ugrál 

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, miután Gyurcsány Ferenc a kormánnyal szembeni ellenséges fellépést követelt, április közepén 

a főpolgármester a „tettek mezejére lépett", és bejelentette, hogy bizonyos adókat nem fizetnek be az államkasszába.

Továbbá közigazgatási pert is indítottak a szolidaritási hozzájárulás miatt, amit azóta elveszítettek. Mindezt azért, mert mint mondták, nincs pénz. Időközben kiderült, Budapestet valóban csődközeli helyzetbe kormányozta a vezetése. 

Tehát valós veszély a teljes fizetésképtelenség!

A teljes cikket az Origo oldalán olvashatják el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában