ESTA

2023.08.01. 11:38

Vízumszankciókat vezet be az amerikai kormány a magyarokkal szemben

Változik az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedélyek érvényessége, két évről egy évre csökken.

MW

Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetéről beszél a chicagói Régi Postán 2023. június 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Alex Wroblewski

„Magyarország kormányát a mai napon arról tájékoztattuk, hogy a magyar útlevéllel rendelkező személyek az Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszeren (ESTA) keresztül igényelt utazási engedély érvényességi ideje két évről egy évre csökken. Emellett a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-jának érvényessége egyszeri használatra korlátozódik” – olvasható az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének Facebook-oldalán.

Bejegyzésükben a magyar kormányt hibáztatva arról írtak, hogy a kormány úgy döntött, nem orvosolja a felmerült aggályokat, és nem tett azért, hogy a VWP követelményeinek minden szempontból megfeleljen – idézi a posztot a Magyar Nemzet.

 

Az amerikai nagykövetség azzal magyarázta a döntést, hogy Magyarország 2011 és 2020 között mintegy egymillió embernek – főként a szomszédos államokban élő magyar nemzetiségűeknek – adott állampolgárságot anélkül, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tett volna személyazonosságuk ellenőrzésére.

A teljes cikk ITT olvasható.

Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte

Az Amerikai Egyesült Államok a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok adatait követelte Magyarországtól – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy Magyarország ezt nem adja ki senkinek, mert a külhoni magyarok biztonsága a tét. „Ezért áll most bosszút a magyarokon Joe Biden elnök úr kormánya” – tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában