Nem meglepő

2023.11.20. 19:59

A baloldal alapítványi pénzei Tordai Csaba kezében összpontosultak

A 2022-es országgyűlési választásokon is kulcsszerep jutott Karácsony Gergely jogi tanácsadójának, amely rámutat, Tordai Csaba a teljes baloldalon komoly befolyással bír. Amellett, hogy a szavazás ellenőrzésére indított 20k22 kezdeményezés Tordai Csaba alapítványénak feladata volt, a baloldali pártok és alapítványaik jogi ügyeit is elvállalta - írta a Mandiner.

MW

Tordai Csaba a Fővárosi Közgyűlés vizsgálóbizottságának Városháza-gate ügyében tartott ülésén

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy Tordai Csaba, Karácsony Gergely jogi tanácsadója a teljes magyar baloldal legfontosabb bizalmasa. A főpolgármester 99 Mozgalom Egyesületét érintő adománygyűjtési botrányának középpontjába kerülő jogász bizalmi szerepét mutatja, hogy 

a baloldali pártok jogi képviseletét rendszeresen Tordai vállalja, ráadásul a legtöbb esetben alapítványi ügyekben tűnik fel a neve. 

Emellett a 2022-es önkormányzati választások egyik legfontosabb feladatát a jogászra és alapítványára osztották a baloldali pártok.

Tordai Csaba a kuratóriumi elnöke annak a Tiszta Választásokért Alapítványnak, amely már jóval a 2022-es önkormányzati választások előtt fontos feladatot kapott. Az általa szervezett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át” projekt megszervezését, amelynek célja az volt, hogy legalább 20 ezer önkéntest toborozzanak, akik a szavazókörökben ellenőrzik a választások tisztaságát.

A baloldal közös projektjének tekinthető kezdeményezés mögött a nyilvánosan hozzáférhető beszámolók szerint 2022-ben kizárólag mikroadományokból gyűlt össze az a 16 millió forint, amelyből a közzétett információk szerint ismeretterjesztő anyagokat, a választásokkal kapcsolatos tudnivalókat, és az esetleges visszaélések bejelentését lehetővé tévő, az aktivistákat koordináló informatikai rendszert is kiépített Tordai Csaba alapítványa.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában