Segítség

2023.12.17. 12:10

Több mint hét tonna adományt gyűjtött a BRFK rászoruló családoknak

Az összegyűjtött élelmiszer gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményekhez kerül.

MW

A MikulásGyár karitatív akció sátrához szállítják a rendõrség karácsonyi adományait a Rendõrségi Igazgatási Központból 2019. december 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) idén is adománygyűjtést szervezett rászoruló családoknak: a hatóság munkatársai által felajánlott több mint héttonnányi segély tartós alapélelmiszerek mellett bébiételt, csokoládét, szaloncukrot, mogyorókrémet és több más édességet tartalmaz.

A rendőrség honlapján azt közölték: az adományokat Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya adta át csütörtökön Nagygyörgy Andrásnak, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójának.

Az összegyűjtött élelmiszer teherautókkal érkezett meg az egyesülethez, ahonnan partnerszervezeteiken keresztül gyermekjóléti szolgálathoz, egészségügyi és közoktatási intézményekhez kerül - írták.

A gyűjtéshez a hagyományokhoz híven idén is egy verseny társult: a BRFK főosztályai és a 23 kerületi rendőrkapitányság vetélkedtek egymással. A legtöbb adománnyal - több mint egytonnányi felajánlással - a XV. kerületi kapitányság járult hozzá a nehezebb körülmények közt élő családok szebb karácsonyához.

Az elmúlt négy évben a budapesti rendőrök összesen több mint 26,5 tonna adományt gyűjtöttek össze - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában