Ukrán gabona

2024.01.06. 17:38

Brüsszel válságba sodorta az európai gazdákat

Azzal, hogy ráengedték az ukrán gabonát Európára, Brüsszel válságba sodorta a gazdákat és veszélybe sodorta az embereket is – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese szombaton az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában, amelyben egyúttal azt kérte, hogy minél többen töltsék ki a nemzeti konzultációt.

MW

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírja az ukrán zászlót az ukrán kormány és az Európai Bizottság kijevi ülésén 2023. február 2-án

Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Fotó: -

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy „Brüsszel háborúpárti politikája mindenre hatással van, rossz döntéseiktől a magyar gazdákat és az agráriumot is meg kell védeni”.

A politikus ismertetése szerint az ukrán gabona génmódosított, ráadásul tiltott vegyszerekkel kezelt, a kormánypártok pedig Magyarországot és a magyar élelmiszereket GMO-mentesnek és biztonságosnak szeretnék megőrizni.

Hozzáfűzte, hogy bár eddig is mindent megtettek a kár enyhítésért, Brüsszel nem az európai gazdák mellé állt, ehelyett továbbra is a rossz minőségű ukrán gabona behozatalát erőlteti, ráadásul Ukrajnát gyorsított eljárásban fel kívánják venni az Európai Unióba.

Ez újabb merénylet lenne a gazdák és a nemzeti agráriumok ellen is

– hangoztatta.

Mint fogalmazott, 

az agrártámogatások jelentős részét elvennék az európai gazdáktól azért, hogy azt is Ukrajnának adják oda.

Zsigó Róbert szerint Brüsszelnek olyan új vezetésre van szüksége, amely kiáll a gazdák és az agrárium védelme mellett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában