Apró-villa lecserélve

2024.01.31. 06:16

Lélegzetelállító panorámájú luxuslakást vásárolt a Rózsadombon a Gyurcsány házaspár (videó)

Rózsadomb egyedülálló panorámájú részén vettek luxuslakást az Apró-villa eddigi lakói. Az ingatlanvásárlási ügylet során Gyurcsányék korábban már félmilliárd forint előleget kifizettek.

MW

Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Egy átlag magyar számára elérhetetlen áron vásárolt ingatlant Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint a DK-elnök anyósa, Apró Piroska a főváros II. kerületének legdrágább részén. A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, vadonatúj épületében szerzett tulajdonjogot – adta hírül a Magyar Nemzet. 

Hegyvidéki panoráma Gyurcsányék új otthonából

Azt, hogy Gyurcsányék az elmúlt években fejlesztett, Bimbó út 80. alatti Rózsadomb Villába költözhetnek, a szomszédban lakók elmondása mellett alátámasztja az is, hogy 

a DK elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett egy rejtélyes „lakásvásárlás foglaló és előleg” megnevezésű összeget más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként.

Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt.

A Bimbó út 80. tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

A fentiek alapján felmerül a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc a legutóbbi vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel, hogy tulajdonjogot szerzett egy ingatlanban. 

Az viszont tény, hogy az átlag magyar embernek az álom kategóriába tartozó lakás ára nem okoz gondot Dobrevéknek, sőt a telekkönyv jelenlegi adatai szerint a vételhez el sem kell adniuk az Apró-villát.

A luxusépületről készült felvételek maximálisan alátámasztják a leírtakat, Gyurcsányék valóban Budapest páratlan elhelyezkedésű és kivitelezésű lakásába költözhetnek.

A Magyar Nemzet teljes cikkéért és további fotókért kattintson IDE

Így néz ki most Gyurcsányék új luxuslakása

Még javában tart az építkezés annál a rózsadombi villánál, ahova a hírek szerint Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára költözik az eddigi otthonukból, az Apró-villából. Az ingatlan egyébként jól el van rejtve a szemlélődők elől, egy külön út vezet a luxuslakáshoz. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára korábban többször beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy értékesítik az Apró-villát, hiszen mint a DK pártelnöke mondta, csak „kóvályogtak” az óriási házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában