Nyugdíjemelés

2024.01.02. 23:13

Vitályos Eszter: a nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra

MW

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője beszédet mond a pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde átadásán 2023. december 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra, amely az idén januártól 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat - erről beszélt a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

A kormány az előző évekhez hasonlóan 2024-ben is megőrzi a nyugdíjak értékét. 

Az újabb 6 százalékos emelés azt jelenti, hogy átlagosan több mint havi 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a decemberinél. 

Az emelt összeg először január 12-én érkezik a bankszámlákra - ismertette Vitályos Eszter.

Hozzátette: a mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak további jó hír, hogy februárban érkezik a 13. havi nyugdíj is; a nyugdíjasok megélhetését nemcsak "a szankciós inflációt követő nyugdíjjal", hanem az árfigyelő rendszerrel és a rezsicsökkentéssel is segítik.

"Az elmúlt 14 év kormányzati politikája eddig is bizonyította, hogy betartottuk az idős honfitársainknak tett ígéretünket: megvédtük őket és megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét.

 Ez idén sem lesz másképp. A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra" - mondta Vitályos Eszter Facebook-videójában.

Nyitrai Zsolt: a nyugdíjasok 2024-ben is számíthatnak a kormányra 

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra - jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója kedden a Facebook-oldalán megjelent videóban. 

Nyitrai Zsolt közölte, hogy a 2024-es év "jó hírrel kezdődik az időseknek", hat százalékkal emelkedik a nyugdíj összege, így az átlagos öregségi nyugdíj várhatóan több mint 230 ezer forint lesz. 

Hangsúlyozta, a kormány visszaépítette "a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is", amelyet februárban a hat százalékkal emelt összegben kapnak meg a nyugdíjasok. 

Emlékeztetett: a kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét. Mint mondta, eddig öt alkalommal került sor nyugdíjprémium kifizetésére, és bevezették a Nők40 programot. 

Fontos feladat az idősek biztonságáról való gondoskodás, ezért vezette be a kormány az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programot - emelte ki a miniszterelnök főtanácsadója. 

A videóban Ábrahám Katalin, az Idősek Tanácsa tagja kiemelte: a kormány valóban megtartja a 2010-ben tett ígéreteit, és kiáll a nyugdíjasok érdekeiért; fontosnak tartja a nyugdíjas korosztály tiszteletét és megbecsülését. 

"Nyugdíjasként érezzük, hogy odafigyelnek ránk és a lehetőségekhez mérten segítenek" - fűzte hozzá. 

A mostani nehéz gazdasági helyzet az idősekre is terheket ró, ezért a nyugdíjemelés és az emelt összegű 13. havi nyugdíj valóban segítséget jelent - mondta Ábrahám Katalin.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában