olvasói levél

2018.01.23. 15:00

Ne rohanjunk a kasszánál!

Rendszeres vásárlója vagyok az egyik pécsi hipermarketnek, és volt eset, amikor a pénztáros egy nullával többet ütött a gépbe – sajnos csak otthon vettem észre, hogy a kelleténél sokkal többet fizettem – írja egyik olvasónk.

A minap ugyanebben a hipermarketben álltam sorban a pénztárnál: az előttem lévő hölgy nagyon sok mindent vásárolt, köztük zsugorfóliába csomagolt hat darabos ásványvizet. Ez 384 forintba került volna, ám a pénztáros 3840 forintot ütött a gépbe. Amit én észrevettem, az érintett vásárló viszont nem – gyanítom azért, mert nagyon sok áruja volt a szalagon. Miután fizetett, jeleztem neki, hogy nézze meg alaposabban a blokkot, mert szerintem átverték. Nekem volt sajnos igazam, az üzletvezető jelenlétében végül rendeződött a kérdés, a hölgy a pénzét visszakapta. Fontosnak tartom, hogy mások is okuljanak ebből az esetből. Az emberek többsége rohanva intézi a nagyobb bevásárlásait is, gyakran látni, hogy a kasszáknál hosszú sorok kígyóznak. A pénztárosok sok helyen elképesztően gyors tempóban dolgoznak, ami a vevő számára gyakorlatilag követhetetlen. Ha a vásárló is felveszi ugyanezt a tempót, és kapkodni kezd, rohanva pakol, nagy az esély arra, hogy átverik, hiszen képtelenség ilyen körülmények között arra figyelni, hogy minden ár stimmeljen. Érdemes tehát mindig átnézni még az üzletben a blokkot alaposan – ne sajnáljuk erre az időt, sok pénzt spórolhatunk!

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!