olvasói levél

2018.03.14. 16:00

A tej a boltban is megsavanyodhat?!

Sajnos nem először fordul elő velem, hogy a boltban még bőven a termék dobozán megjelölt minőség megőrzési időn belüli időpontban tejet vásárolok, majd hazaérve, reggelinél kiderül: a tej romlott, savanykás az íze - írja egyik olvasónk.

Értetlenül álltam a minap is a helyzet előtt, hisz én a boltból rögtön hazavittem, hűtőbe tettem, tehát nem hagytam kint például a konyhapulton, a meleg lakásban. Csak arra tudok gondolni, hogy a boltban nem tárolták megfelelően, ezért romlott meg idő előtt. Miután már nem először történik velem ilyen, azt gondolom, nem is egyedi a problémám. Érdekelne, vajon ki és hogyan tudja ellenőrizni, hogy a tejtermékek az üzletbe érkezést követően is mindig a megfelelő módon legyenek tárolva? Egy ismerősömtől hallottam olyan történetet is, hogy mirelit pizzát vásárolt, amitől aztán az egész család meg is betegedett. Az orvos azt gyanította, hogy az áru egyszer már kiolvadhatott a fagyasztóban, utána újra lehűtötték – ezért romlott meg. Ismerősöm szerint csak az áruházban történhetett a mulasztás, otthon ők megfelelően tárolták. Hogyan lehet vajon biztos a dolgában a vásárló? Érdekelne az illetékesek véleménye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!