olvasói levél

2018.07.31. 10:37

A dűlőút felújítása nem várhat

Súlyos csapadékvíz-elvezetési és útburkolati problémákkal küzdenek a Darázs dűlő lakói, amelyekre az elmúlt évek során többször is próbáltuk felhívni az önkormányzat figyelmét – sajnos eredménytelenül.

Többször kaptunk ígéretet, hogy orvosolják a problémát, de tényleges felújítás, intézkedés nem történt. Tüneti kezelésként néhány gödröt megjavítottak ugyan, ám ez nem bizonyult tartósnak – jelenleg, különösen a Darázs dűlő Fülemüle utca felőli oldalán, hatalmas gödrök tátonganak, melyek az arra közlekedő járművek épségét, a közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Sürgős megoldásra vár az utca súlyos csapadékvíz-elvezetési problémája: esőzések alkalmával a víz nagy sodrással vonul végig az utcán, de annak elvezetése nem megoldott, nincs csatornázás és ennek következtében a víz a mélyedésekben megáll és a gyenge burkolat miatt az ingatlanok alapozásához folyik el, rontva ezzel az épületek állékonyságát és magát a burkolatot is. A lezúduló csapadék sziklákat hord az útra, mely szintén nehezíti a közlekedést és veszélyezteti a járműveket.

A dűlőn sok az új építésű ingatlan, sok a közelmúltban ide költözött új lakó, ami az utcánkat hatványozott igénybevétellel terheli. Jelentősen megnövekedett a gépjárműforgalom, egyre több az utcában parkoló autó, ami az amúgy is elhasználódott, berepedezett útburkolatot még jobban megterheli. Elsőként a csapadékvíz elvezetésének megfelelő megoldása lenne a feladat, zárt vagy nyitott csatorna kiépítésével. Ezen felül az utca útburkolata is jelentős felújításra szorul.

A hosszú évek óta tartó elhanyagoltság miatt több esetben mi, lakók voltunk kénytelenek saját költségünkön a halaszthatatlan javításokat elvégezni, de a jelen helyzet már számunkra sem finanszírozható. Levélben kértük az önkormányzatot, hogy haladéktalanul méressék fel szakértővel a szükséges beruházást és a szükséges munkálatokat végezzék el. Miután a közút fenntartása, felújítása, állagmegóvása az önkormányzat feladata. Benne, hogy megoldás születik végre, mert a helyzet tarthatatlanná vált.

A Darázs dűlő lakói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!