levél

2018.08.02. 16:17

Biztos be kell temetni a tájsebet?!

Nem lehetne ennek a mesterségesen kialakított „arénának” egy új funkciót adni, az Ördögkatlanhoz hasonló rendezvények megtartására? – veti fel olvasónk.

DN

Felsorolni sem lehet Pécs területén azokat a tájsebeket, amelyek a nem odafigyelés, helytelen gazdálkodás következtében jöttek létre. Bányák bezárása, panelgyár stb. Az egyik ilyen tájseb a Karolina külfejtés, amelynek megszüntetésére létrejött a Pécsbányatelepi, magukat „tájsebész”-nek nevező csoportosulás, egyesület. Felmerülhet a gondolat, hogy ezt a hatalmas tájsebet csak úgy lehet megszüntetni, hogy teljesen betemetjük?

Nem lehetne ennek a mesterségesen kialakított „arénának” egy új funkciót adni, az Ördögkatlanhoz hasonló rendezvények megtartására? Például felhasználva az olyan szép neveket, mint Istenáldás-, vagy András akna, Szent András Katlan stb.? Majd ezen a sikeren felbuzdulva a társaság „vigyázó szemeit” más területekre is kiterjeszthetné (bevonva ebbe például a Városszépítő Egyesületet, a Origó házat, a Bölcsek tanácsát): például az onnan alig kecskeugrásra lévő, hajdani vidámparkra, kempingre. T. F.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában