postabontás

2019.01.19. 16:45

A kéregetők természetesnek veszik, ha kapnak pénzt – írja olvasónk

Olvastam a DN hétfői számában a „Például” rovatban az esetet, miszerint a cikk írója segített aprópénzzel egy kéregetőnek a belvárosban, aki azonban kevésnek tartotta az adományt, és ennek hangot is adott ott helyben – kezdi levelét olvasónk.

bama.hu

Én is azok közé az emberek közé tartozom, akik ha tudnak, segítenek a rászorulókon. A párom hetekig feküdt az egyik belvárosi egészségügyi intézményben, így nap mint nap megfordultam a város központjában. Sokszor futottam össze kéregetőkkel, és rendszeresen adtam én is nekik aprót. Szívesen tettem, bár sokszor azt tapasztaltam, hogy nem fogadják kitörő lelkesedéssel a segítséget, inkább természetesnek veszik.

Ami azonban megdöbbentett, az a következő volt: A Centrum parkolóban szemtanúja voltam annak, amint három fiatalember – akiket arcról már ismertem, így pontosan tudom, hogy rendszeresen kéregetnek a belvárosban – egy nagy autóhoz odamentek és átadták a náluk lévő pénzt a sofőrnek. Persze lehet, hogy vásároltak valamit, az is lehet, hogy egy tartozást rendeztek éppen, de az is lehet, hogy a „bevételt” adták le. Nem tudni. Azóta viszont én az utcán senkinek nem adok pénzt, inkább segélyszervezeteket támogatok, így legalább tudom, hogy a segítségem jó helyre megy és olyanok kapják, akik valóban rászorulók.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában