Postabontás

2020.01.19. 13:11

Miért van külön „nyugdíjas” behajtási engedély? – kérdi olvasónk

Hogy megállhassunk a kocsinkkal – és ki-beszállhassunk, gyorsan ki-be rakodhassunk – pécsi belvárosi társasházunk kapuja előtt, majd parkolhassunk valahol – a szerencsénktől függően közelebb vagy távolabb –, mint itteni állandó lakosok, már 12 éve egész éves behajtási engedélyt vásárolunk, amit a szélvédőüveg alá helyezünk.

Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Ezzel eddig nincs is semmi bajom, ezután sem lehet. Tudomásul veszem, elfogadom a helyi rendeleteket.

Azonban – nem hiúságból (mert ha rám néznek úgyis láthatják, hogy „nem mai fiú vagyok”) – az kérdés megfogalmazására késztet, hogy az idei évtől miért szerepel az említett, „közszemlére” kihelyezett nyomtatványon, hogy „Nyugdíjas behajtási engedély…”?! Teljesen felesleges ilyen nyilvános módon utalni a gépkocsi tulajdonosának a korára. Éppen elég tapintatlan, néha sértő megjegyzés célpontjai vagyunk enélkül is.

Mostantól – a megkülönböztető jelzőt olvasva az engedélyen – új kérdést fogalmazhatnak meg az izgága autóstársak: „Papa, maga nyugdíjas, ráér, miért nem gyalog jár, miért foglalja el előlünk a parkolóhelyet? Vagy miért nem marad otthon?”

V. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!