postabontás

2020.05.07. 17:53

A szükség sok mindent felülír – írja olvasónk

Úgy tűnik, hogy a több mint százéves postai szolgálat merev szabályain is lehet változtatni, ha erre a körülmények kényszerítenek – kezdi levélírónk.

Budapest, 2016. augusztus 9. A Magyar Posta Zrt. munkatársa kézbesíti a Nemzeti Választási Iroda választási értesítõit a nem magyar állampolgárok Magyarországra történõ kötelezõ betelepítésével kapcsolatban október 2-ára kiírt kvótareferendumhoz Budapesten 2016. augusztus 9-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az eddigi gyakorlat az volt – és sok bosszúságot is okozott a nyugdíjukra váróknak –, hogy a bizonytalan időben érkező postás, amennyiben nem találta otthon az illetőt, egy értesítőt hagyott hátra, hogy a küldeménye átvehető, a mindenki számára nehezen megközelíthető, vasútállomás melletti postahivatalban. Hogy miért nem a főpostán, ahol a távolságtartást is biztosítani lehetne, érthetetlen. A módosítás következtében, ha a körülmények úgy kívánják – ilyen most a vírusjárvány – egy egyszerűsített meghatalmazási nyomtatvány kitöltésével ismerősre vagy rokonra is rá lehet bízni a pénz átvételét. Továbbá – az idősebb korosztály védelmében és a felesleges utazgatás elkerülésére – kérni lehet az ismételt kézbesítést. (Mondjuk azt nem tudom, hogy miért kell kérni, miért nem természetes, vagy automatikus és térítésmentes, és miért csak a járvány időszakára érvényes.) Ha pedig már az ismételt kézbesítésnél tartunk, miért nem lehet a postaládába dobott értesítőn feltüntetni, hogy a következő napon megközelítően mely időpontban számíthatunk a küldemény megérkezésére?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!