postabontás

2020.06.28. 09:49

Állandó felügyelet kell a tó mellé – vélekedik olvasónk

Az orfűi Pécsi-tó használatával kapcsolatban évről évre fellobban a vita, hogy kinek is van több joga ott tartózkodni: a strandolóknak, a horgászoknak vagy a vízi sportokat űzőknek – kezdi levélírónk.

Az biztos, hogy ha nincs meg a békés egymás mellett élés, akkor nagyon sok kellemetlenséget tudnak okozni a tavat használók egymásnak. A horgászokat nyilván nagyon zavarja, ha hangoskodnak körülöttük, vagy ha valaki a vízben vitorlázgatva űzi el a halakat. Szemetet sajnos a strandolók és a horgászok is hagynak maguk után – ez nem lehet érv az utóbbiak ellen.

Ami viszont biztos, az az, hogy nagyon jó lenne tisztázni a kérdést: ha engedélyezett a tavon a horgászat, akkor a pecások jelenlétét el kell tűrnie mindenkinek, akkor is, ha zavarónak találják egyesek a víz körül a pecabotokat. A szabályokat pedig mindenkinek be kell tartania, aki nem teszi, büntetést érdemel.

Kérdés persze, hogy van-e elegendő embere a tó üzemeltetőjének vagy az önkormányzatnak arra, hogy a rendet folyamatosan felügyelje. Az akvapark, ha nem nyit ki, nagyon fog hiányozni az idén nyáron – várható, hogy a szokásosnál is nagyobb lesz a Pécsi-tavon a zsúfoltság. Ami a falu vonzereje szempontjából nem hiszem, hogy szerencsés. Ahhoz, hogy élhető maradjon a tó, egyértelmű szabályokat kell hozni és állandó felügyelettel azok betartását ellenőrizni.

P. É.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában